Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Hoe beëindig je een vriendschap?

Hoe beëindig je een vriendschap?

Hoe beëindig je een vriendschap?

Die ene vriendin, iedereen heeft er eentje of heeft er eentje gehad. Het is de vriendin met wie je eigenlijk niet meer bevriend zou willen zijn. Als je een avondje met haar hebt gehangen, ben je kapot. Ze is wispelturig. Je moet jezelf oppeppen om naar haar toe te gaan. Ze geeft je altijd zo’n slecht gevoel. Ze luistert nooit naar je. Ze haalt het slechtste in je naar boven…

Of al het bovenstaande. Jij wil van deze vriendschap af – maar hoe maak je het uit met een vriendin?

De makkelijkste optie is de boel laten doodbloeden, maar dat kan alleen maar als je toch al niet zo veel in elkaars buurt was. Bijvoorbeeld een vriendin van school die je vooral daar zag, omdat jullie allebei in andere steden wonen. Deze optie kan ook goed als jij zelf naar een andere stad verhuist. Je bent er minder en je stopt met smsen – of smst veel minder en de vriendschap zal na verloop van tijd vanzelf uitgedoofd zijn.

Moeilijker is het als jullie in dezelfde kringen verkeren en altijd op dezelfde plekken komen. Je kan haar natuurlijk evengoed negeren, maar dat is natuurlijk behoorlijk awkward als jullie elkaar telkens tegenkomen.

Je ontkomt dus niet aan een directe confrontatie – tenzij je denkt dat het okee is een smsje te sturen, maar zo zou je romantische relatie toch ook niet beëindigen?

copyright: giphy

Je moet deze break-up namelijk precies zo behandelen als een romantische break-up. Denk van te voren na over het gesprek, kies een goede plaats, wees eerlijk en duidelijk en probeer het ook bij jezelf te houden.

Dus niet: “Het is vreselijk om een avond met je door te brengen, want je bent een hysterisch zeikwijf geworden”

Maar wel: “Ik heb het altijd erg fijn met je vonden, maar ik heb het gevoel dat we uit elkaar gegroeid zijn en ik heb niet meer de behoefte nog verder te investeren in deze vriendschap.”

Dat is keihard, maar je moet duidelijk zijn. Laat je ook niet verleiden tot het maken van verwijten, want daarvoor is het te laat. Je wil haar niet het idee geven dat ze nog iets aan de situatie kan veranderen.

Of zoals Abeltje het zei: “Uit is uit Laura, en nou opzouten”

copyright: giphy

 

Meer lezen?