Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dít is de reden dat de herfst je seksleven een boost geeft

Dít is de reden dat de herfst je seksleven een boost geeft

Dít is de reden dat de herfst je seksleven een boost geeft

De herfst is weer begonnen. Tijd voor die heerlijke pumpkin spice latte en met een lekker dekentje op de bank en wat quality time met je partnet. Het gure weer buiten zorgt voor een extra gezellige sfeer binnen en als het dan toch al zo gezellig is kan het zomaar dat je met je partner de liefde bedrijft. Dit zijn vijf redenen waarom het zo fijn is om in de herfst seks te hebben.

1. Testosteron

In de herfst neemt het testosterongehalte van de man flink toe. Ook stijgt zijn libido. Dit stamt nog af uit de oertijd. Baby’s die in de herfst werden verwekt hadden namelijk veel hogere overlevingskansen dan baby’s die tijdens de winter in de kou geboren werden.

2. Vruchtbare herfstmaanden

In augustus en september worden de meeste kinderen geboren. En reken maar uit. Die zijn dus verwekt tijdens de herfst. Zullen vrouwen tijdens die maanden extra vruchtbaar zijn?

3. De kou

Mede door het hoge testosterongehalte voelen mannen zich in de herfst meer aangetrokken tot hun partner. Maar dit heeft ook te maken met de kou die deze gure herfstmaanden met zich meebrengt. We zijn dan allemaal op zoek naar warmste dus zullen we sneller lekker tegen elkaar aankruipen.

4. Zaadcelproductie

Vanwege de warmte in de zomer is er minder zaadcelproductie. En dat heeft een aantal weken nodig voordat dat weer is herstelt. Daarom is de herfst ook de optimale periode om een kindje te maken. Bij mannen zorgt deze vruchtbare periode voor een soort oerdrang en dat uit zich dan weer in meer seks. Hebben wij ff mazzel ;).

Lees ook
Dit is de reden waarom knuffelen na de seks wél een goed idee is

5. Positief effect

In de zomer gaan meer koppels uit elkaar. Terwijl de herfst juist een heel positief effect heeft op relaties. De meeste relaties ontstaan dan ook in de herfst. De herfst is ook de tijd waarin de meeste mensen zich verloven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: GettyImages