Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > ‘Help, mijn vriend heeft een beste vriendin’

‘Help, mijn vriend heeft een beste vriendin’

‘Help, mijn vriend heeft een beste vriendin’

Elke donderdag bespreken we een populair topic van het VIVA-forum. Deze week: Wat als je vriend close is met een andere vrouw?

Terwijl jullie samen een film kijken op de bank, krijgt je vriend een app’je van een goeie vriendin: of hij dit weekend weer eens komt bijkletsen onder het genot van een goed glas wijn. Jaloers of geen big deal? Dit vinden de VIVA-forummers ervan.

 • “Ik vind dat vriendschap met een vrouw moet kunnen. Tot op zekere hoogte. En met zeer duidelijke grenzen.”
 • “Met een vriendin die hij al heel lang kent, moet het kunnen. Maar als hij plotseling een meisje in de kroeg zou leren kennen en daar een vriendschap mee wil beginnen, zou ik wel raar staan te kijken.”
 • “Ik had al jaren een ‘gewone’ vriend. We hadden lol samen zonder dat er ooit sprake was van sex of iets anders grensoverschrijdends. Helaas vond zijn laatste vriendin het onaanvaardbaar en hebben we daarom geen contact meer. Mijn partner kon er wel mee leven. Ik deed nooit geheimzinnig en las mijn berichtjes ook gewoon als hij ernaast zat.”
 • “Ik zou eerst een keer met z’n drieën afspreken.”
 • “Mijn man heeft vanwege het doen van een studie met veel vrouwelijke studenten meerdere goede vriendinnen. Voor een enkeling heeft hij ooit meer gevoeld, maar hij is destijds gefriendzoned. Ik maak me geen enkele zorgen. Sterker nog: ik ben nu zwanger en een van zijn vriendinnen ook. Het is best handig dat zij ook tegen hem klaagt hoe pittig het soms is, dat ik hem niet alles hoef uit te leggen. Hij wordt er alleen maar extra lief, zorgzaam en begripvol van.”
 • “Als je elkaar niet kunt vertrouwen, heeft de hele relatie geen zin, toch? Mannen komen zo vaak andere vrouwen tegen. Soms práten ze zelfs met elkaar!”
 • “Gaan je alarmbellen rinkelen? Dan zou ik zou aandringen op een ontmoeting met dat meisje. Als hij dat tegenhoudt, zou het voor mij over zijn.”
 • “In mijn cultuur komt vriendschap tussen mannen en vrouwen niet voor. Mijn man en ik zijn relatief heel open minded en vinden de acceptatie van homo’s en transgenders bijvoorbeeld niet meer dan normaal. Toch denk ik niet dat ik dit zou kunnen accepteren, hoe graag ik het ook zou willen.”
 • “Als hij die vriendin kent van vóór mijn tijd, vind ik het acceptabel. Ik zou het wel raar vinden als mijn man nu ineens een nieuwe vriendin maakt, met wie hij naar de film en uit eten gaat. Maar dat is iets om met elkaar uit te zoeken. Als het niet goed voelt, vind ik dat je het moet stoppen.”
 • “Ik heb veel mannelijke vrienden. Ik zou raar opkijken als mijn partner me verzocht ze niet meer te spreken omdat ik mogelijk vreemdga met hen. Hij moet en kan me gewoon vertrouwen.”
 • “Het ontzeggen van vriendschappen vind ik getuigen van een gigantisch gebrek aan vertrouwen. Dat is een heel enge en trieste eigenschap.”
 • “Een vriendschap moet kunnen, maar niet als een van de twee gevoelens heeft. Een scharrelgeschiedenis of friends with benefits-verleden is een zeer slecht teken.”
 • “Wat mij betreft: openheid of exit.”

Meepraten? Dat kan hier!

Beeld: iStock