Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Tanja duwde bijna haar baas opzettelijk van de trap: ‘Dan ben ik voor altijd van hem af’

Tanja duwde bijna haar baas opzettelijk van de trap: ‘Dan ben ik voor altijd van hem af’

Tanja duwde bijna haar baas opzettelijk van de trap: ‘Dan ben ik voor altijd van hem af’

Als Tanja (29) in een overspannen vlaag van verstandsverbijstering overweegt om haar baas te doden, beseft ze dat ze haar klachten veel serieuzer moet nemen… ‘Ik dacht zulke rare dingen en één ding kwam elke dag naar voren: haat naar mijn baas.’

Zetje

“Hij liep schuin voor me de brede betonnen trap in ons kantoorpand af en ik dacht: als ik hem nu een zetje geef, wordt alles beter. Op z’n slechtst breekt hij iets en is-ie een paar weken afwezig, op z’n best ben ik voor altijd van hem af. De hond, de klootzak, de slavendrijver. Ik keek om me heen, we waren alleen. Dit zou het uitgelezen moment zijn, niemand zou het zien en dan had ik eindelijk rust.”

Drang

“Het laatste wat ik zou willen, was mijn baas iets aandoen. Rationeel wist ik ook wel dat hij het probleem niet was en het leek me ook niet echt oké om de bak in te draaien voor doodslag. Dat onze mooie dochter Sterre me één keer per week zou kunnen opzoeken in de gevangenis, de horror! Toch werd de drang elke dag een stukje groter.”

Extra uren

“Een paar maanden geleden kreeg ik op het werk de kans om in een mooi nieuw onderzoeksproject te stappen. Met een team ambitieuze collega’s deden we ons best om in korte tijd een subsidieaanvraag te doen. We moesten allemaal wat extra uren maken en dat deed ik met liefde. Maar als ik ’s avonds in bed lag, kreeg ik mijn hoofd niet rustig. Ik sliep slecht, was overdag niets waard en had een extreem kort lontje. Soms stond ik in de supermarkt en had ik geen idee wat ik ging halen. Dan ging ik maar naar de snackbar. Morgen weer een dag.”

Lees ook
Marlijn raakte zwanger tijdens een onenightstand: ‘Wat als ik nooit meer de kans zou krijgen om zwanger te raken?’

Overspannen

“Toen de subsidie rond was, vierde iedereen feest. Behalve ik. Ik stond met knallende koppijn in een hoekje. In de weken die volgden, ging het snel slechter. Ik zat met suizende oren achter mijn computer en kreeg last van migraine. Toen ik wéér eens vroeg naar huis ging, gaf mijn baas aan dat hij met me wilde praten. Hij zag dat het niet goed ging en vreesde dat ik overspannen zou raken. De huisarts bevestigde dat vermoeden. Een paar weken rust zouden me goeddoen. Mijn baas reageerde begripvol, maar vroeg me regelmatig hoe het ging. Van zijn mailtjes ging mijn bloeddruk door het dak. Laat me met rust, dacht ik dan. Drie weken later concludeerde de huisarts dat het niet beter ging. Hij stuurde me door naar de psycholoog om wat aan mijn stressklachten te doen. Ik moest weer een paar uur gaan werken. En ik moest in therapie voor mijn drukke hoofd.”

Lees het hele verhaal van Tanja in Flair 13-2021. Wil je deze editie nabestellen? Dat kan kan hier

Tekst: Tosca Sel | Beeld: Pexels