Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Wacht, níet onduidelijke foto’s? Dit is volgens onderzoek de grootste afknapper tijdens online daten

Wacht, níet onduidelijke foto’s? Dit is volgens onderzoek de grootste afknapper tijdens online daten

Wacht, níet onduidelijke foto’s? Dit is volgens onderzoek de grootste afknapper tijdens online daten

Zeker nu de opties nogal beperkt zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, zijn de singles onder ons aangewezen op online daten. Spontaan iemand tegen het lijf lopen op een festival of in de kroeg is er immers al maanden niet bij. We swipen heel wat af, maar het is natuurlijk logisch dat lang niet iedereen je aanspreekt. Dat heeft niet altijd te maken met het feit dat hij of zij je type gewoon niet is of dat er geen duidelijke foto te zien is, maar vaak met héél iets anders. Onderzoekers zochten uit wat de grootste afknapper is op het gebied van online daten, en die zal je misschien nog wel verbazen.

Grootste afknapper online daten

Je zou misschien denken dat een foute openingszin dé no go is tijdens online daten, maar dat blijkt niet de grootste afknapper te zijn. Daarnaast heeft het ook niets te maken met dat iemand alleen maar onduidelijke groepsfoto’s op zijn of haar profiel heeft staan. Wat het dan wel is? Het onjuist gebruiken van spelling en grammatica.

Desinteresse

De Amerikaanse datingwebsite Zoosk hield een enquête onder maar liefst 9.000 leden. Zij moesten invullen wat zij als de grootste afknapper zagen op het gebied van online daten. Bijna driekwart van de ondervraagden (72 procent) koos voor foutief gebruik van spelling en grammatica. Dit zou namelijk een gevoel van desinteresse opwekken. Ongeveer de helft (48 procent) van de deelnemers zei zelfs het contact te verbreken na een bericht vol spelfouten of gewoonweg niet te reageren.

Punt of uitroepteken?

Daar blijft het niet bij, want ook interpunctie blijkt heel belangrijk te zijn in de wondere wereld van online daten. Een overgrote meerderheid van de ondervraagden (maar liefst 93 procent) krijgt een beter gevoel bij een match als diegene in volle zinnen spreekt, die worden afgesloten met een punt. Met een uitroepteken scoor je extra punten; heb je die op je profiel staan, dan zou je tien procent meer kans hebben op een reactie.

Lees ook
Bewezen: van een gelukkige relatie kun je dus écht wat kilo’s aankomen

Vooral vrouwen

Datingwebsite Match.com deed een soortgelijk onderzoek en kwam ook tot de conclusie dat het foutief gebruiken van spelling en grammatica als een van de grootste afknappers wordt gezien. Vooral vrouwen blijken het een belangrijk punt te vinden. Maar liefst 96 procent van hen neemt het mee in hun zoektocht naar een potentiële partner. Nou, je weet waar je in het vervolg extra goed op moet letten, dus.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify.nl | Beeld: Getty Images