Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Van gordijn tot tulp: dit zijn de vijf soorten vagina’s die er bestaan

Van gordijn tot tulp: dit zijn de vijf soorten vagina’s die er bestaan

Van gordijn tot tulp: dit zijn de vijf soorten vagina’s die er bestaan

Dunne, stevige, uitstekende of slappe schaamlippen. Iedere vrouw heeft een andere vagina (om trots op te zijn!). Toch zouden er vijf algemene soorten zijn waar ieders punani onder valt. Dat onthult voormalig vagina-waxer Mel aan Elite Daily.

Volgens Mel weten we eigenlijk heel weinig over vagina’s, omdat we er zo weinig aan worden blootgesteld. Terwijl we overal plaatjes, foto’s en cartoons van piemels zien, duikt de vagine nauwelijks op. Wist jij dat meer dan de helft van de vrouwen binnenste schaamlippen heeft die uitsteken?

Volgens Mel zijn er vijf types waar iedere flamoes min of meer onder valt.

1. Ms. Barbie
Het beeld waar veel mensen aan denken als ze denken aan een vagina. Gek genoeg komt deze keurige spleet in real life juist het minst voor, aldus Mel.

2. Ms. Curtains
Het meest voorkomende soort. Hierbij steken de binnenste schaamlippen uit. Dat kan een beetje het geval zijn, maar ook heel ver.

3. Ms. Horseshoe
Dit type vagina heeft z’n naam te danken aan zijn vorm, die op de hoef van een paard lijkt. Het is gespreid aan de bovenkant, en gesloten aan de onderkant. Door de opening zijn de binnenste schaamlippen zichtbaar.

4. Ms. Puffs
Vergelijkbaar met Ms. Barbie, alleen is er meer afstand tussen de schaamlippen en het schaambeen. De schaamlippen zijn bij dit type óf stevig en vol, óf dun en slap.

5. Ms. Tulip
Deze vagina lijkt op een bloem die bijna ontknopt. Over de gehele lengte glippen de binnenste schaamlippen tussen de buitenste lippen door.

Illustraties Kylah Benes-Trapp