Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Goedkopere verlovingsring = lang huwelijk?

Goedkopere verlovingsring = lang huwelijk?

Goedkopere verlovingsring = lang huwelijk?

Je verlovingsring. Je moet en zult hem aan elke vriendin, collega of zelfs verre kennis laten zien. Wij, vrouwen, zijn dan gek op van alles wat blinkt. En hoe groter de diamant of steen, hoe groter de liefde. Of toch niet?

Elke vrouw pronkt graag met de nodige portie bling aan haar vinger. Want, diamanten zijn toch voor altijd? Nee, zo blijkt uit onderzoek van de Emory Universiteit. Want hoe meer geld je lief uitgaf aan je verlovingsring, hoe groter de kans dat jullie zullen scheiden.

Dure verlovingsring = korte relatie?

Meer dan 3.000 mensen deden mee aan het onderzoek, en allemaal waren ze minstens één keer getrouwd (geweest). Wie een ring had tussen de 2.000 en 4.000 dollar was beduidend vaker gescheiden dan wie een goedkoper exemplaar aan haar vinger had van tussen de 500 en 2.000 dollar. Maar… degenen die er eentje hadden gekregen van minder dan 500 dollar, zaten in hetzelfde schuitje als de vrouwen met de dure verlovingsringen: ook zij waren opvallend vaker gescheiden.

Misschien kun je je vriend dus niet alleen een opvallende hint geven over wélke ring je wilt, maar ook hoeveel hij moet kosten. En het geheim: bescheidenheid siert.

Heeft je vriend nog wat inspiratie nodig om je te vragen? Laat hem deze filmpjes zien, het zijn heel romantische aanzoeken. En deze Instagramaccount staat ook vol romantische aanzoeken. En ga je je grote dag al plannen? Kijk dan even hier.

Lees ook