Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Deze goede voornemens moet jij volgens sekstherapeuten dit jaar maken!

Deze goede voornemens moet jij volgens sekstherapeuten dit jaar maken!

Deze goede voornemens moet jij volgens sekstherapeuten dit jaar maken!

Als we goede voornemens maken, zijn dat meestal zaken die we onszelf verbieden of opleggen: minder snoepen, minder drinken, meer sporten, minder geld uitgeven.. Niet zo leuk dus. Waarom zou je jezelf niet voornemen in 2017 een beetje meer te genieten? Bijvoorbeeld van seks!

Dat adviseren verschillende sekstherapeuten op de site van WomensHealthMag .com.”Goede voornemens maken voor iets dat je al graag doet, zijn makkelijker vol te houden en geven je seksleven een onverwachte boost,” aldus Jess O’Reilly, die vorig zelf zelf seksuele goede voornemens maakte.

Lees hieronder het advies van verschillende sekstherapeuten en doe er je voordeel mee.

1 Zet jezelf op de eerste plaats

Stop dit jaar definitief met je druk te maken of hij jou nog wel sexy vindt, of jullie het nog genoeg doen, of je niet wat vaker bovenop zou moeten enzovoort. Ben jij tevreden met je seksleven?

2 Vertel je partner (of je scharrel) wat jij écht wil in bed

Het is heel belangrijk om goed te communiceren over wat je wil. Dat gezegd hebbende, het is niet voor iedereen even makkelijk om tijdens het avondeten te zeggen: “schat, vanavond wil ik graag eens anale seks proberen.” Sekstherapeuten adviseren daarom om samen een drie lijstjes te maken: eentje met seksuele handelingen en standjes die je graag doet, een lijst met dingen die je wel zou willen proberen en een lijst met dingen die je echt niet wil. Zo krijgen jullie een overzicht in elkaars begeerte, onuitgesproken fantasieën en stel je tegelijkertijd duidelijke grenzen.

sexy beyonce austin powers goldmember austin powers goldmember

 

3 Voer je favoriete fantasie dit jaar écht uit

Over die onuitgesproken fantasieën: probeer je eens te richten op het gevoel achter de fantasie in plaats van de fantasie zelf. Als jij bijvoorbeeld droomt van een trio, gaat het je dan om meerdere handen op je lichaam, seks met een vrouw of om het gevoel van begeerd worden door meerdere mensen? Als je fantaseert over seks in een openbare ruimte, word je dan opgewonden van het gevoel dat er mensen meekijken of het roekeloze gevoel dat je iets doet wat eigenlijk niet mag? Door te achterhalen wat je precies opgewonden maakt, kan je het gevoel dat de fantasie je geeft makkelijker creëren onder je eigen dak.

sexy girl sex fuck bed

4 Zorg dat jullie elkaar 15 minuten per week een opgewonden gevoel geven

Deze oefening wordt vaak geadviseerd en wordt als bijzonder effectief gezien. Trek een kwartiertje uit waarin jij en je partner samen opgewonden worden. Dan kan door samen te douchen, porno te kijken of simpelweg een erotische scène uit jullie favoriete Netflix-serie terug te kijken. Andere tips: een massage of fysiek contact. Door samen opgewonden te worden, ontstaat er volgens de sekstherapeuten sneller spontane begeerte.

5 Sexual empowerment

Nee, dat is niet het nieuwste album van Beyoncé: dit gaat over jou. Door altijd te tobben, rennen en zorgen is het logisch dat je aan het einde van de dag niet zo sexy voelt. Je hebt wel wat anders te doen dan in een bad met kaarsen uitgebreid te gaan zitten masturberen, toch? Dat is een logische gedachte, maar tegelijkertijd niet zo bevorderlijk voor bovenstaande seksuele voornemens. Door namelijk alleen maar vaker aan seks te denken, kan je je al seksueler, sensueler en meer opgewonden gaan voelen. Denk eens terug aan de keren dat jij seks had en je je zó opgewonden voelde dat je bijna ontplofte. Laat die gedachten dagelijks tijdens het fietsen, koken of reizen rustig door je hoofd langs en elkaar buitelen en je zal zien dat je seksuele bewustzijn gestaag groeit – net als je opwinding.

sexy tom hardy wink winking i see what you did there

 

Lees ook:

Bron: Womenshealthmag