Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Geen zin in sex? Vermijd dit libidoverlagende eten!

Geen zin in sex? Vermijd dit libidoverlagende eten!

Geen zin in sex? Vermijd dit libidoverlagende eten!


Oesters en chocolade staan erom bekend dat ze lustopwekkend kunnen zijn. Ook bepaalde kruiden kunnen een boost geven aan je libido. Maar denk je er weleens over na welk eten en drinken je seksleven juist kunnen belemmeren?

Lees hier welke producten je beter kunt vermijden als je een wilde nacht in het vooruitzicht hebt:

Frisdrank
Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat het drinken van (light) frisdrank mogelijk samenhangt met depressie. Bovendien lijkt het erop dat frisdrankdrinkers een hoger risico hebben op diabetes, gaatjes, uitdroging, extreem overgewicht, botverlies en niet onbelangrijk: problemen op seksueel gebied. Misschien dus maar een cola’tje minder?

Soep uit blik
Een blikje soep lijkt een gezonde maaltijdkeuze. Toch kan een kopje kant-en-klare soep slecht zijn voor je seksleven. In deze soepen zit namelijk erg veel zout en weinig kalium. Deze combinatie kan ertoe leiden dat je bloedsomloop naar bepaalde lichaamsdelen, zoals je geslachtsdelen, minder wordt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Koffie
Het kan moeilijk zijn om de dag door te komen zonder je dosis cafeïne. Te veel koffie kan echter leiden tot schade aan je bijnieren, die ervoor zorgen dat je lichaam kan ‘ontstressen’. Daardoor ervaar je dus mogelijk te veel stress, wat weer kan zorgen voor een lager libido.

Zoetstof
Je denkt misschien gezond bezig te zijn met ‘suikervrije’ producten. Fabrikanten stoppen deze producten echter vol met zoetstoffen zoals aspartaam. Dat smaakt prima, maar zoetstoffen schijnen de aanmaak van serotonine te onderdrukken en dat kan je libido ontregelen. Zoetstoffen hebben bovendien invloed op de aanmaak van dopamine, een hormoon dat heel belangrijk is voor een gezond libido.

Soja
Monniken over de hele wereld eten en drinken veel soja, omdat ze geloven dat het je libido verlaagt. Ze zouden weleens gelijk kunnen hebben. Soja bevat namelijk fyto-oestrogenen, die mogelijk de hormoonbalans bij mannen en vrouwen verstoort. Gevolg: je bent niet meer in the mood.

Alcohol
Veel mensen nemen een paar glaasjes om wat zelfzekerder en ongeremder te worden. Hoewel dat natuurlijk prettig kan zijn in bed, kan alcohol ook nare effecten hebben. Te veel alcohol kan je libido namelijk sterk verlagen. Bij mannen kan zelfs de testosteron-productie afnemen. Niet te diep in het glaasje kijken dus!

Bron: www.allwomenstalk.com