Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Geen verschil tussen penis van Afrikaan en Chinees

Geen verschil tussen penis van Afrikaan en Chinees

Geen verschil tussen penis van Afrikaan en Chinees

Het grootste onderzoek naar de penis ooit is gehouden. En de resultaten zijn best verrassend.

Wetenschappers van de Kings College in Londen vonden het tijd om de waarheid over de tampeloeris te vinden. Ze legden twintig eerdere onderzoeken naast elkaar, waarbij meer dan 15.000 mannen onder de loep werden genomen. De belangrijkste resultaten:

  1. De gemiddelde penislengte van de man is tussen de 6,5 en 11,5 centimeter wanneer hij ‘hangt’ en tussen de 10,5 en 16 centimeter in erecte staat. Zo’n 95% van de mannen heeft een Willy van deze grootte.
  2. Er is volgens de Engelsen géén verschil in rassenvariabiliteit, dus Afrikanen hebben niet per definitie een grotere penis dan Chinezen.
  3. Ook blijken alle vergelijkingen met andere lichaamsdelen fabeltjes te zijn. Dus gewicht, de lengte van je vingers, of schoenmaat zeggen niks over de penislengte. Er is alleen een klein verband te vinden tussen de lengte van de penis en de lengte van de man zelf. “Grote mannen hebben meestal grotere handen, kaken en een groter hart. De penis is bij deze mensen dus ook vaak groter dan gemiddeld. Maar dan spreken we nog steeds over millimeters, geen centimeters”, vertelt onderzoeker Kerner.
  4. Mannen zijn veel minder blij met de maat van hun penis dan hun vriendin. 85% van de vrouwen is tevree met de boxerinhoud van hun partner, terwijl dit maar voor 55% van de mannen geldt. “De diepte van de vagina is ongeveer negen centimeter, dus zo groot hoeft de penis ook echt niet te zijn. Anders wordt de sex alleen maar pijnlijk”, legt onderzoeker Kerner uit.
  5. Ook de omtrek werd bestudeerd: in ontspannen toestand is deze gemiddeld 9,31 centimeter, in opgewonden staat 11,66 centimeter dik, waarbij zo’n anderhalve centimeter meer of minder normaal is.

Het meten deden de onderzoekers van de top van de penis naar de grens met de buik, waarbij eventueel vet naar binnen wordt geduwd. De omtrek meet je aan de basis of halverwege de schacht. Reden van dit onderzoek – ‘Am I normal?’ genaamd – is dat veel mannen onzeker zijn over de grootte van hun geslachtsdeel. De onderzoekers willen voor eens en altijd korte metten maken met de fabels die rondgaan, en mannen ervan weerhouden om een eventuele penisvergroting te overwegen. “Sommige dokters sturen hierop aan, terwijl veel mannen dit helemaal niet nodig hebben”, vertelt onderzoeker Gordon Muir. “De mannen die deze complexe operatie tóch ondergaan, komen er vaak 50.000 dollar armer en een misvormde penis rijker uit. En dan heb ik het nog niet eens over de psychologische schade.”

Bron: BJU International 

Lees ook: