Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > G-spot: stop met speuren

G-spot: stop met speuren

G-spot: stop met speuren

Laten we het eens over de G-spot hebben. Wat is dat toch eigenlijk een fascinerend iets! Het is niet eens zeker of dit ultragevoelige plekje bij vrouwen bestaat en toch houdt het de sekswereld al tientallen jaren bezig.

Wiki-wijsheid
“De G-spot zou een erogene zone van de vrouw zijn. Stimulatie van de G-spot zou een heviger en bevredigender orgasme veroorzaken en zou de mogelijke oorzaak zijn van vrouwelijke ejaculatie. Bij de vrouw zou de G-spot zich in de schede bij het schaambeen bevinden. De G-spot voelt als een ribbelig stukje, zo’n 5 centimeter diep in de schede, aan de kant van de buik.”

Dat is de definitie volgens Wikipedia. Let vooral op het veelgebruikte woordje ‘zou’. Niets is zeker als het om dit mysterieuze fenomeen gaat. Bestaat ie nou echt of is het een fabel waar vrouwen zich tevergeefs aan vastklampen in de hoop op een bijna buitenaards orgasme?

Meest intense orgasme ooit
Wetenschappers zijn het er na honderden studies nog altijd niet over eens. De een zegt stellig dat ie niet bestaat, de ander weet het nog zo net niet. Ik heb zelf serieus geen idee. Men zegt dat je het vanzelf merkt als je het plekje gevonden hebt, omdat het dusdanig (over)gevoelig is dat je er het meest intense orgasme ooit door beleeft.

Op cursus bij Sherlock
Bij mij is dat nog niet het geval geweest. Ik heb de beste orgasmes, maar nog nooit kwam ik klaar doordat mijn vriendje een geheimzinnig plekje heel diep in mij stimuleerde. Ook heb ik nog nooit geëjaculeerd; iets dat bij een G-spot-orgasme regelmatig voor zou komen. (Daar hebben we ‘m weer, die ‘zou’.) Of de G-spot bestaat niet, of mijn vriendje moet nog even op spoedcursus bij Sherlock Holmes.

Stop met speuren
Voor vrouwen die moeite hebben met klaarkomen, kan de zoektocht naar de G-spot enorm veel druk geven. Ik zeg gewoon: stop met speuren. Mocht je ‘m per ongeluk vinden, dan is dat heel mooi meegenomen. Zo niet, kun je clitoraal (of vaginaal door penetratie, voor de lucky ones onder ons) ook ongelofelijk lekker klaarkomen. Van de clitoris is wél zeker dat we ‘m allemaal hebben, dus dan is het toch veel handiger om te leren hoe je daarmee tot grote hoogten kunt stijgen? Eeuwig zonde als je tijdens een vrijpartij per se die G-spot moet en zal raken, maar ondertussen dus vergeet om van de seks te genieten.

Ik ben benieuwd of ik ‘m ooit zal gaan vinden. Tot die tijd geniet ik, lekker ongedwongen, van de beste seks die ik ooit heb gehad. Lang leve een vriendje die prima weet waar een clitoris zit en wat ie ermee moet doen.

Beeld: Thinkstock