Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Fetisj Friday: liefde voor ballonnen

Fetisj Friday: liefde voor ballonnen


Elke week staat een seksuele fetisj uitgelicht in de Fetisj Friday. Deze week hebben we het over looners.

De meeste mensen denken bij ballonnen aan een feestje, maar bij looners is dat anders. Deze mannen en vrouwen worden namelijk seksueel opgewonden door ballonnen.

Looners: wat zijn het?

Het is een van de meest vreemde fetisjen, maar toch zijn er maar liefst 260.000 looners wereldwijd. De fetisj is in te delen in twee soorten: de niet-knappers en de knappers. De eerstgenoemden willen de ballon beschermen en doen er alles aan om zich verbonden te voelen met de ballon. Ze knuffelen en zoenen erop los met de ballonnen. Sommigen hebben zelfs sex met hun opgeblazen geliefden. Als de ballon leeg is gelopen of knapt, aanschouwen ze het als de dood van de ballon. De knappers krijgen juist een kick als de ballon kapot knapt: ze associëren de knal namelijk met een orgasme.

Waarom is het fijn?

Alle looners vinden het gevoel en het uiterlijk van een ballon erg fijn, maar verder zit er wel een verschil in waarom ze deze seksuele obsessie voor het object hebben. De fascinatie en bewondering komt door de seksuele vormen: ronde billen of borsten of een penis bijvoorbeeld.
De niet-knappers voelen een emotionele band met de ballon. Ze vinden de ballon simpelweg een heel mooi object en willen het beschermen. De knappers ervaren het gevoel van de fragiele ballon als zeer erotisch. Er komt ook een soort dominatie bij kijken: de kunst is om de ballon om allerlei manieren te laten knappen: tijdens het opblazen, met een hak, door erop te ‘wippen’ (zie video) enzovoorts. Het hoogtepunt van het spel is de harde knal die de ballon maakt als het knapt.

Persoonlijke ervaring:

Bekijk hieronder het filmpje voor het Britse looner-stel en meer info over de vreemde fetisj.