Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Fantaseren over een ander: kan dat of niet?

Fantaseren over een ander: kan dat of niet?

Fantaseren over een ander: kan dat of niet?

Tijdens een stomende sexsessie met je vent spookt plotseling die leuke collega door je hoofd. Onschuldig of een bedreiging voor je relatie? Dit vinden de VIVA-forummers ervan.

  • “Je kunt je gedachten toch niet tegenhouden? Als jij je opeens bedenkt hoe geil het wel niet zou zijn om sex te hebben met (ik noem maar wat) Donald Trump, dan kan iemand anders je die gedachte moeilijk verbieden. Wel kun je besluiten om niet verder te fantaseren.”
  • “Ik zou het echt niet oké vinden als mijn vriend fantaseert over een ander terwijl wij sex hebben. Dan ben ik niet meer dan een levende opblaaspop. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt hoe het met een ander is, maar echt fantaseren gaat me te ver.”
  • “Ik heb geen idee waar mijn man over fantaseert. Hij vertelt me van alles, maar het kan best dat hij nog meer bedenkt. Hetzelfde geldt voor mij, ik vertel hem tijdens de sex weleens wat, maar waaraan (of aan wie) ik denk als ik het met mezelf doe, gaat hem niks aan.”
  • “Wat ik bedenk mag ik zelf weten, of dat nou ‘hoort’ of niet. Ik heb er nul problemen mee, mits de fantasieën puur sexueel of tijdelijk zijn. Helemaal prima als hij een knap ding voorbij ziet lopen en denkt: goh, hoe zou het zijn als… Maar het wordt een andere zaak als hij naar een relatie met een ander verlangt. Dan zit er blijkbaar iets fout.”
  • “Ik vind het wel uitmaken hoe vaak je over die ander fantaseert en of het een bekende van je is. Als jij altijd fantaseert over een relatie met de buurman van drie deuren verder, dan gaat dat veel te ver.”
  • “Ik heb vijf jaar een relatie waarin ik absoluut trouw ben, maar ik fantaseer wel over anderen. In mijn ogen is fantaseren niet erg, zolang je er verder niets mee doet en er ook niet in doorslaat. Fantaseren over een totaal onbereikbaar persoon vind ik ook iets heel anders dan over een vriend van mijn partner.”
  • “In je hoofd mag alles. Als die fantasieën je helpen in de slaapkamer, zou ik het gewoon doen. Waarom niet?”
  • “Ik ben ‘versmolten’ met mijn man. Ik wil nooit meer bij hem weg, maar ik fantaseer best eens over een ander. Als ik boos op hem ben, speelt de gedachte dat het met een ander leuker is ook weleens door mijn hoofd. Maar dat maakt me geen leugenaar of toneelspeler.”
  • “Mijn man en ik zeggen altijd: je hebt ogen om te kijken en als het niet verder gaat dan dat, is het prima. Krijg je er gevoelens bij maar doe je er niets mee: ook prima. Fantaseren over een ander mag gewoon dus. Iedereen in een relatie komt weleens andere mensen tegen van wie je weke knieën krijgt. Dat zijn juist mooie momenten om je eigen relatie onder de loep te leggen.”

Beeld: iStock