Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Elke dag seks? Om deze redenen is dat goed voor je

Elke dag seks? Om deze redenen is dat goed voor je

Elke dag seks? Om deze redenen is dat goed voor je

Het begin van een nieuwe relatie is altijd spannend. Je zult in begin vaak seks hebben. Sommige stellen hebben zelfs wel twee, drie, vier of zelfs vijf keer per dag geslachtsgemeenschap! Maar hoe goed is het nou om elke dag de liefdesdaad te doen? 

‘Honeymoon’ fase

In het begin van je relatie zul je vaak seks hebben. Naarmate de relatie duurt, hoe liever je uitslaapt in de ochtend in plaats van vroeg wakker te worden voor een ochtendje gezelligheid in bed. Als je uit de ‘honeymoon’ fase komt zul je het steeds minder vaak doen. Of misschien mis je dan wel hoe de seks was in de vroege dagen van je relatie.

Elke dag?

Het is eigenlijk vrij zeldzaam dat koppels elke dag seks hebben. Uit een YouGov-enquête uit 2017 bleek dat slechts 4% van de volwassenen zegt dat ze minstens één keer per dag de liefdesdaad doen. De meest voorkomende antwoorden waren een paar keer per week (14%), één keer per week (8%) en een paar keer per maand (14%). Maar toen hen werd gevraagd hoe vaak ze seks zouden willen hebben, werden die cijfers een beetje hoger. 13% van de respondenten zei dat ze elke dag seks zouden willen hebben, terwijl 26% zei dat hun ideale frequentie een paar keer per week zou zijn. Daarnaast zei 12% één keer per week en 10% wilde graag een paar keer per maand seks hebben.

Voordelen

Regelmatig seks hebben heeft wel veel voordelen. Het vermindert namelijk stress, bevordert de verbinding met je partner en verhoogt zelfs het gevoel van eigenwaarde. Hoewel je minder slaap krijgt, heeft het dus eigenlijk geen nadelen om elke dag seks te hebben.

Lees ook
11 verassende gezondheidsvoordelen van seks (zelfs zonder orgasme)

Haalbaar doel

Elke dag seks kan zeker een haalbaar doel zijn voor jou en je partner. Het hangt er dan wel vanaf hoe jij seks ziet. Als je definitie van seks wederzijdse masturbatie of samen knuffelen is, dan maakt dat een dagelijkse seksuele routine realistischer. Als je je openstelt voor verschillende definities van seks, zal je frequentie van seks waarschijnlijk toenemen.

Bron: Refinery29 | Beeld: Getty Images