Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Deze eigenschap bepaalt hoe vaak een koppel seks heeft

Deze eigenschap bepaalt hoe vaak een koppel seks heeft

Deze eigenschap bepaalt hoe vaak een koppel seks heeft

Er zijn vele factoren die meespelen in de hoeveelheid seks die jij hebt, en het is altijd een interessant onderwerp om te onderzoeken. Dat vonden researchers van de Florida State University ook. En de uitkomst was erg verrassend! Dit eigenschap bepaalt hoe vaak koppels seks hebben. 

Getrouwd

De onderzoekers bestudeerden het belang van seks in een heteroseksuele relatie. Er werden 278 pasgetrouwde stellen onderzocht, die allemaal een persoonlijkheidstest ondergingen én een dagboek bijhielden voor een periode van twee weken.

Nieuwsgierig

Uit de dagboekjes bleek dat de stellen gemiddeld zo’n twee tot vier keer per week seks hadden. Maar bij de vrouwen waarbij nieuwsgierigheid als karaktereigenschap naar voren kwam bij de persoonlijkheidstest, hadden veel vaker seks dan vrouwen die deze eigenschap niet hadden. De nieuwsgierige vrouwen zouden meer open staan voor het uitproberen van nieuwe seksuele dingen.

Lees ook:
Seks op de bank? Dat kunnen jullie beter niet meer doen

De touwtjes in handen

En het meest opmerkelijke? De man bleek geen invloed te hebben op de hoeveelheid seks. Kennelijk hebben de vrouwen de touwtjes in handen als het op een vrijpartij aankomt, en bepalen zij vaker wanneer er wel of niet gevreeën wordt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NSMBL | beeld: GettyImages