Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Eens of oneens? ‘In je eentje uit eten of naar de bios gaan, is niets om je voor te schamen’

Eens of oneens? ‘In je eentje uit eten of naar de bios gaan, is niets om je voor te schamen’

Eens of oneens? ‘In je eentje uit eten of naar de bios gaan, is niets om je voor te schamen’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘In je eentje uit eten of naar de bios gaan, is niets om je voor te schamen’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Na het avondeten mogen de kinderen geen televisie meer kijken’

Eens oneens stelling alleen uit eten bios

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Simone: Schamen hoeft echt niet nee! Het voelt voor mezelf nog ongemakkelijk om te doen maar ik heb al wel een keer ergens geluncht en een bakkie gedaan alleen, vind het dan wel fijn om iets te lezen of schrijven mee te nemen.

Cindy: Ik doe beide alleen hoor, maar dan niet uitgebreid uit eten. Meer patatjes met iets erbij.

Evelyne: Ik ben voor mijn werk regelmatig alleen in het buitenland en aangezien je dan toch ook moet eten ga ik ook in mijn eentje naar een restaurant. De eerste paar keer is het misschien iets ongemakkelijk maar daarna went het wel. Soms is het ook heerlijk om jezelf even op een wijntje en lekker eten te trakteren. Laatst ben ik ook voor het eerst alleen naar een musical gegaan, in Londen. Er was maar een enkeling die vreemd opkeek…

Lianne: Schamen, nee. Maar in je eentje uit eten is niet reuze comfortabel. Je wordt alleen wat vaker bekeken als stellen of gezinnen, en dat maakt de drempel wel wat hoger. Bioscoop daarentegen maakt mij niks uit. Grootste deel van de tijd zit je toch in het donker.

Angelique: Ik vind het heerlijk om alleen op stap te gaan. En nee, ik ben niet eenzaam, ik heb ontzettend lieve vrienden, man en kids maar ik kan het in mijn uppie ook echt hartstikke leuk hebben. Of dat nu een restaurant, bioscoop, musical of sauna is. Mensen lopen juist heel veel geluk mis door te denken dat je niet alleen op stap kunt gaan.

Coby: Niets om je voor te schamen maar wel verre van gezellig.

Janine: Alleen naar de bios of theater doe ik regelmatig. Alleen een hapje eten, is ook geen probleem. Maar echt luxe uit eten gaan, nee dat doe ik niet in mijn eentje, dat vind ik niet gezellig.

Melanie: Laatst voor het eerst gedaan! Alleen naar het theater. Wel een drempeltje, maar is prima bevallen! Moet gewoon kunnen.

Marijke: Heerlijk. Ik deed en doe het graag. Het genieten van dingen hangt niet af van anderen. Natuurlijk, ik vind het samen ook gezelliger, maar als ik iets wil, ga ik gewoon. Al ga ik dan alleen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Shutterstock