Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Doe de kamasutra: 10 redenen waarom sex je mooi maakt

Doe de kamasutra: 10 redenen waarom sex je mooi maakt

Doe de kamasutra: 10 redenen waarom sex je mooi maakt

Schoonheidsbehandelingen, gezond eten, sporten, veel water drinken, je wordt er allemaal mooier van. Maar de ultieme en natuurlijke mooimaker is toch wel… sex. Dus gebruik de kamasutra vanaf nu als beautybijbel.

1. Zeven jaar jonger

Gooi die dure anti-verouderende crème maar weg, sex werkt effectiever. Dat blijkt in ieder geval uit het onderzoek gedaan door Dr. Weeks van het Royal Edinburgh Hospital. Volgens Dr. Weeks lijken mannen en vrouwen zeven jaar jonger als ze regelmatig seks hebben. De reden hiervoor zou volgens hem het door sex geproduceerde menselijk groeihormoon kunnen zijn, dit hormoon zorgt voor een elastische huid.

2. Tegen depressie

Tijdens een orgasme komt de stof serotonine en het hormoon DHEA vrij. Serotonine reguleert je humeur en maakt je blij, voldaan en gelukkig. DHEA werkt als natuurlijke antidepressiva en versterkt je immuunsysteem. Wanneer je happy bent, straal je dat ook uit.

3. Aantrekkelijk door feromonen

Feromonen zijn chemische stoffen die je aantrekkelijker maken voor het andere geslacht, je maakt deze meer aan tijdens sex en tijdens een orgasme. Kortom: hoe meer sex je hebt, hoe meer mensen sex met je willen. Voortaan dus een orgasme in plaats van parfum.

4. Natuurlijke borstvergroting

De borsten zwellen maar liefst 25% op tijdens sex, aldus onderzoek van Dr. Roizen die verbonden is aan de Cleveland Clinic in Amerika. Ook de tepels worden groter. Sex in plaats van een push-up bh voor het volgende avondje uit?

5. Minder stress

Vlak voor een orgasme komt er een flinke dosis van het hormoon oxytocine vrij. Dit hormoon onderdrukt het stresshormoon cortisol. Door de drukte van het dagelijks leven hebben we (te) veel stresshormoon in ons lichaam en sex maakt weer zen.

6. Orgasme geeft een platte buik

Wanneer we veel stresshormoon aanmaken kan dit resulteren in een opgezwollen buik. En de oxytocine die vrijkomt voor een orgasme onderdrukt dit stresshormoon.

7. Stralen!

Je haar gaat glanzen en je huid straalt, met dank aan het vrouwelijke hormoon oestrogeen. De productie van oestrogeen wordt hoger wanneer vrouwen regelmatig sex hebben. Ook produceer je meer collageen voor een stevige elastische huid.

8. Flinke boost

Alle gezonde en positieve chemische stofjes komen vrij na een orgasme.
Dopamine: zorgt voor meer ambitie en gedrevenheid.
Oxytocine: ontspant en maakt je vriendelijk, liefdevol en geduldig.
Testosteron: helpt je presteren.
Endorfine: maakt blij en vermindert stress.

9. Meer zelfvertrouwen

Onderzoek van Dr. Gemma O’Brien van de University of New England toont aan dat dezelfde delen in de hersenen aan het werk zijn bij zowel sex als meditatie. Zo heeft sex dus dezelfde positieve effecten zoals lekker in je vel zitten, meer verbonden met jezelf en de wereld om je heen, intuïtiever, relaxter, creatiever en beter bestand tegen tegenslagen.

10. Je valt af

De calorieën die je kwijtraakt tijdens sex kunnen gelijk staan aan die van een lesje poweryoga.

Één orgasme per dag, of in ieder geval een aantal per week, heeft veel voordelen voor je gezondheid, maar maakt je bovenal een beauty!

Dus waar wacht je op. Spring op of onder je vent. Probeer eens deze Kamasutra-standjes uit:

Bron: Wewomen