Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dit zijn de zeven voornaamste redenen dat vrouwen vreemdgaan

Dit zijn de zeven voornaamste redenen dat vrouwen vreemdgaan

Dit zijn de zeven voornaamste redenen dat vrouwen vreemdgaan

Zijn pik achterna lopen, hem niet in zijn broek kunnen houden of buiten de pot pissen: allemaal dingen die we roepen als het andere geslacht is vreemdgegaan. Maar zelf zijn we natuurlijk ook niet helemaal heilig. Ook vrouwen kunnen de verleiding soms niet weerstaan, en bedriegen hun partner met een ander. Maar wat zijn nou de voornaamste redenen dat we met iemand anders dan onze geliefde het bed induiken?

Lees ook: Seksverslaving: steeds meer vrouwen hebben hier last van

 1. Zelfvertrouwen
  Je partner kan roepen wat-ie wil, maar voor jou is het niet genoeg. Je wil van meer mensen horen dat je prachtig, lief, aardig, goed in bed, en ga zo maar door, bent. Je hebt simpelweg gewoon meerdere mensen nodig die jouw zelfvertrouwen een boost geven.
 2. Verveling
  Het kan zijn dat jullie relatie in een sleur zit, maar het kan ook zijn dat jij je gewoon verveelt. Dat klinkt misschien een tikkeltje grof, maar komt vaker voor dan we denken. Het is niet gek dat je de welbekende sleur proberen te doorbreekt door iets spannends te doen. Maar of overspel plegen tot de juiste keuzes behoort?
 3. Romantiek
  Niet iedereen heeft het in zich, en dat hoeft ook niet. Maar wanneer je dit als vrouw te veel mist in je relatie, kan het zijn dat je het ergens anders zoekt.
 4. Afleiding
  We know, dit is een nogal breed begrip. Volgens Pop Sugar is het in dit geval wanneer je partner aan de drugs of drank zit. Doordat je partner een verslaving heeft en hierdoor vaak een ander persoon is, zoek jij je ‘afleiding’ vervolgens bij iemand anders om aan de situatie thuis te ontsnappen.
 5. Verslaving
  Net als dat vrouwen een enorme shopverslaving kunnen hebben, is ook een sexverslaving iets wat je steeds vaker hoort. Wanneer een overmatig verlangen naar sex op jou van toepassing is, kan het zijn dat deze verslaving ervoor zorgt dat je het buiten de deur zoekt.
 6. Midlife crisis
  Mannen zijn lang niet de enigen die in paniek raken bij het idee dat ze ouder worden. Waar we bij een midlife crisis al snel denken aan bizarre aankopen, een nieuw en opvallend kapsel of een obsessie voor sporten, kan ook vreemdgaan aan dit lijstje worden toegevoegd.
 7. Buitengesloten
  Wanneer je je in een relatie buitengesloten voelt, kan het gebeuren dat je genegenheid ergens anders zoekt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron Pop Sugar Beeld iStock