Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Lepelen of lekker ver uit elkaar? Dít zegt jullie slaappositie over je relatie

Lepelen of lekker ver uit elkaar? Dít zegt jullie slaappositie over je relatie

Lepelen of lekker ver uit elkaar? Dít zegt jullie slaappositie over je relatie

De positie waarin jij en je partner ’s nachts slapen zegt ook iets over jullie relatie. Wij hebben een lijstje met verschillende slaapposities en hun betekenis. 

Slaappositie

Vooral in het begin van een relatie, val je natuurlijk het liefst in de armen van je geliefde in slaap. Hoe ongemakkelijk deze houding ook is, je voelt je fijn. Naarmate je langer bij elkaar bent, zoek je naar een meer comfortabele slaaphouding. Wij zetten de verschillende slaapposities en hun betekenis op een rijtje.

Uiteindes van het bed

Beeld je in: jij ligt in de ene hoek van het bed en je partner in de andere hoek. Klinkt niet heel gezellig, en dat is het ook niet. Deze slaappositie betekent letterlijk en figuurlijk afstand. Zowel fysiek als emotioneel. Dit kan wel eens voorkomen als jullie ruzie hebben of als de één net wat te diep in het glaasje heeft gekeken die avond. Het moet echter geen gewoonte worden.

Kont tegen kont

Slapen jullie altijd met jullie billen tegen elkaar aan? Volgens onderzoek betekent dit dat zowel jij als je partner vrij is van geest. Waarschijnlijk zijn jullie beiden onafhankelijk en zelfverzekerd. Daarnaast betekent deze slaappositie dat jullie seksueel sterk verbonden zijn.

Lees ook
Uitgerust wakker worden? Dan is dít het tijdstip waarop je ‘moet’ gaan slapen

Lepeltje-lepeltje – grote lepel

Liggen jullie vaak lepeltje-lepeltje en ben jij dan de grote lepel? Dit betekent dat jij graag voor een ander zorgt en soms je partner iets te veel beschermt. In het slechtste geval kan dit betekenen dat je soms ook erg jaloers bent in de relatie.

Lepeltje-lepeltje – kleine lepel

Slaat jouw partner ’s nachts altijd zijn of haar armen om jou heen en fungeer jij als het kleine lepeltje? Dit betekent dat jouw partner het fijn vindt om zijn gevoelens te uiten en graag intiem met jou is. Jij voelt je waarschijnlijk beschermd en veilig.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Beeld: Getty Images