Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dít zijn de populairste babynamen van 2017

Dít zijn de populairste babynamen van 2017

Dít zijn de populairste babynamen van 2017

Staat er voor dit jaar gezinsuitbreiding op de planning en wil je qua naam een beetje origineel voor de dag komen? Neem dan deze lijst met populairste namen van 2017 éxtra goed in je op, want de schoolklassen zitten er over een paar jaar vol mee.

Lees ook
De trends voor babynamen in 2018

Ah, Emma! Ben je er weer?
Ouders kozen vorig jaar het vaakst voor Noah als naam voor hun pasgeboren zoon, Emma was favoriet als meisjesnaam. Uit de lijst met populaire kindernamen die de Sociale Verzekeringsbank, de instantie die de kinderbijslag uitkeert, jaarlijks presenteert, blijkt dat er 755 Emma’s bij zijn gekomen en Noah 635 keer werd gekozen. In 2016 waren Daan en Anna de populairste kindernamen, een jaar eerder Liam en – net als nu – Emma.

Kort = hip
De top vijf bestaat bij de meisjes verder uit Tess, Sophie, Julia en Anna; bij de jongens uit Sem, Lucas, Finn en Daan. Uitgesplitst naar provincie zijn er opvallende verschillen. Zo voeren Jesse en Lieke de lijst van populairste namen aan in Friesland, Jan en Johanna in Zeeland en Levi en Tess in Gelderland.

Babyboom
Vorig jaar werden in Nederland zo’n 169.286 baby’s geboren, van wie 86.718 jongens en 82.568 meisjes. Noah staat sinds 2015 al in de top vijf, maar eindigde dit jaar voor het eerst op de eerste plek. De meisjesnamen Emma en Sophie kwamen de afgelopen drie jaar op wisselende plekken in de top drie.

En het rijmt op…
In de lijst werkt de SVB overigens met unieke namen en de unieke spelling van de naam. ‘We tellen dus geen namen op die bijna identiek zijn’, aldus een woordvoerder. ‘Als we dat wel zouden doen, zou de top tien er heel anders uitzien. Dan blijkt Luuk (inclusief Luc en Luke) de populairste naam te zijn in 2017; deze komt in totaal 756 keer voor.’

Op naar Max’ ‘eerste stappen’
Opvallend is verder dat het succes van autocoureur Max Verstappen ook de babykamers bereikt. Vorig jaar kregen 437 baby’s deze naam, wat Max de achttiende plaats op de lijst oplevert. De voorgaande twee jaren was de naam nog niet te vinden in de top twintig.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Beeld: iStock