Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > In elkaars armen of ver van elkaar: dít is wat jullie favoriete positie op de bank zegt over jullie relatie

In elkaars armen of ver van elkaar: dít is wat jullie favoriete positie op de bank zegt over jullie relatie

In elkaars armen of ver van elkaar: dít is wat jullie favoriete positie op de bank zegt over jullie relatie

Als jullie ‘s avonds gezellig samen een film kijken, zitten jij en je partner dan lekker knus tegen elkaar of liever tegenover elkaar op de bank? Volgens lichaamstaalexpert Patti Wood zegt jullie favoriete positie op de bank veel over jullie relatie. Lees gauw verder om te zien wat jouw favoriete positie op de bank betekent. 

1. Partner rechtop en jij met het hoofd op diens schoot

Zit je partner vaak rechtop terwijl jij met je hoofd in diens schoot ligt? Dat kan betekenen dat jij je kwetsbaar open durft te stellen en dat je graag wil dat er voor jou gezorgd wordt. De persoon die rechtop zit, is dan meer het zorgzame type. Is dit jullie favoriete positie, dan betekent het dat jullie blij zijn met elkaar en deze rolverdeling. Het kan ook betekenen dat degene die met het hoofd op schoot ligt meer geborgenheid zoekt.

2. Lepeltje-lepeltje

Slapen jullie graag lepeltje-lepeltje en liggen jullie het liefst ook zo op de bank? Dit betekent dat jullie je in jullie relatie heel veilig voelen. De kleine lepel op de bank laat op deze manier merken dat ‘ie zich veilig voelt met de rug naar de ander. De grote lepel wil graag dicht bij de ander zijn. Deze positie is heel fijn, omdat het stress vermindert en heel intiem is. Koppels die deze positie op de bank het fijnst vinden, hebben vaak een sterke seksuele verbinding met elkaar.

3. Dicht tegen elkaar aan zittend met een arm op de leuning

Zitten jullie het liefst dicht tegen elkaar aan, terwijl je partner een arm achter je heeft liggen? Dit zou betekenen dat je partner je probeert te beschermen. Je partner vindt een sterke band met jou heel belangrijk en onbewust geeft deze positie op de bank ook het signaal naar anderen dat jullie gelukkig zijn met elkaar.

4. De zogeheten luiaard-positie

Als jullie bank een chaise-longue heeft, dan is deze positie heel fijn. Bij deze positie zitten jullie rechtop voor elkaar, terwijl de achterste persoon beide armen om de voorste heeft geslagen. Dit geeft aan dat jullie een hele sterke band hebben. Jullie zijn gelukkig met elkaar. Echter, als een van jullie deze positie niet zo prettig vindt, dan geeft het een meer beklemmend en bezitterig gevoel.

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik merk aan de seks dat mijn man het met een ander doet’

5. Met het hoofd op de schouder

Vinden jullie het fijn om dicht tegen elkaar aan te liggen, waarbij een van jullie het hoofd op de schouder van de ander legt? Dit is een positie waar je je veilig en beschermd voelt. Als jij je hoofd op de schouder van je partner legt, terwijl die het hoofd recht houdt, dan probeer jij een band op te bouwen. Legt je partner diens hoofd op jouw hoofd? Dan is de verbintenis wederzijds. Als je partner diens hoofd wegdraait, zou dat kunnen beteken dat je partner graag onafhankelijk blijft.

6. Lekker dicht tegen elkaar aan terwijl jullie handen vasthouden

Jullie zitten het liefst zo dicht mogelijk bij elkaar en houden graag elkaars hand vast. Dit laat zien dat jullie het momentje samen op de bank gebruiken om je verbonden te voelen. Je hebt ook meer aandacht voor elkaar in deze positie, omdat je maar één hand vrij hebt.

7. Alleen jullie voeten en benen raken elkaar

Zitten jullie liever naast elkaar in een positie dat alleen jullie voeten en benen elkaar raken? Vaak is dit een positie die koppels aannemen als ze al lange tijd bij elkaar zijn. Jullie hoeven niet knus dichtbij elkaar te zitten, maar willen wel iets van fysiek contact.

Lees ook
Dit is jouw zwakke punt in een relatie volgens je sterrenbeeld

8. Ieder een eigen kant van de bank

Als jullie het liefste allebei aan een eigen kant van de bank willen zitten, hoeft dat niks slechts te betekenen. Jullie zijn allebei erg onafhankelijk en houden van je eigen ruimte. Lagen jullie normaal wel altijd dicht bij elkaar op de bank? Probeer dan eens met je partner hierover te praten, wellicht is er iets aan de hand.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images