Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Discreet vreemdgaan

Discreet vreemdgaan

Discreet vreemdgaan

Er bestaan websites waar je als bezette man of vrouw terecht kunt voor een affaire. Kort of lang, een flirt of een echte tweede relatie. Wat jij wilt. 100% discreet, zodat niemand erachter komt dat jij buiten de pot piest. Mannen en vrouwen die hun relatie niet willen opgeven, maar wel naar vertier snakken, zoeken elkaar hier op.

Blijkbaar is er een markt voor dit soort sites, anders konden zij niet bestaan. Ik denk dat dat hetgene is waar ik me nog het meest over opwind. Ik ben een LoveBird in hart en nieren en heb hier al dikwijls mijn stellige mening over vreemdgaan geventileerd: dat doe je niet.

Hard werken
Natuurlijk kent elke relatie zijn ups en downs. Was het maar zo’n feest dat die spanning en vlinders van de eerste paar jaar voor altijd bleven hangen. Je kunt echter wel moeite doen om die passie enigszins levend te houden. Tijd en energie in elkaar steken. Elkaar blijven verrassen, niet als vanzelfsprekend beschouwen en altijd als prioriteit nummer 1 blijven zien. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dat realiseer ik me heel goed, maarre… nobody said it was easy. Een relatie is hard werken.

Wees eerlijk
Het kan gebeuren dat één van de twee toch gevoelens krijgt voor een ander, dat weet ik heus wel. Ik ben naïef, maar niet zó erg. Maar dat gebeurt mijns inziens als je in je huidige relatie iets mist. Kies je er dan voor om die te laten voor wat het is en verder te gaan met een nieuw iemand, of probeer je eraan te werken om ervoor te zorgen dat je wel (weer) alles krijgt wat je nodig hebt?

In beide gevallen: wees wel eerlijk. Ik heb liever dat mijn partner me eerlijk vertelt dat zijn liefde voor mij over is voordat ie iets met een ander uitvreet, dan dat ik erachter kom dat onze relatie al een flinke tijd één grote leugen was. Hoe vernederend is dat? Heb in ieder geval de ballen om het netjes af te handelen voor je je op een ander stort.

Pijnlijk
Anyway, vreemdgaan is bijzonder pijnlijk. Niet alleen als er gevoelens bij komen kijken, maar ook als het alleen om de seks gaat. Het idee dat je partner bij jou dus blijkbaar niet (genoeg) aan zijn trekken komt, doet zeer. Dat zoiets gestimuleerd wordt met sites als die hierboven genoemd, daar kan ik met mijn hoofd dan ook écht niet bij. “Herleef de passie, begin een affaire. Discrete dating voor wie al een relatie heeft.” Kots.

Aan de reacties onder een eerdere blog over vreemdgaan te zien, gelooft lang niet iedereen (meer) in monogamie. Prima. Wat mij echter tegen de borst stuit, is dat er geld wordt verdiend met mensen pijn doen. Het zal dan allemaal wel heel discreet zijn, maar komt een affaire niet vaak vroeg of laat toch aan het licht? Ik vind het vreselijk dat het vreemdgangers zo makkelijk wordt gemaakt.

Beeld: Thinkstock