Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dilemma: ‘Vertel ik mijn vriendin dat haar grote liefde een enorme player is?’

Dilemma: ‘Vertel ik mijn vriendin dat haar grote liefde een enorme player is?’

Dilemma: ‘Vertel ik mijn vriendin dat haar grote liefde een enorme player is?’

Een van Marijns (33) beste vriendinnen heeft een nieuwe liefde. Haar vriendin is dolgelukkig met haar nieuwe vlam. De man in kwestie komt uit dezelfde stad als Marijn en staat daar bekend als ‘het matras’, omdat hij zo veel bedpartners heeft gehad. Hij blijkt een player te zijn. 

De player

‘Het moment waarop onze vriendin Ellen de naam onthulde van de mysterieuze man met wie ze nu al een paar weken datet en op wie ze smoorverliefd is, leek wel een filmscène. We zaten met onze vriendinnenclub van vijf te lunchen en opeens werd het stil. Lex? Dé Lex die in het weekend achter de bar werkt van die ene Amsterdamse kroeg? Ik keek mijn vriendinnen aan. Oh jee: Sexy Lexy. Dat was Mister Player himself! Hij staat ook wel bekend als ‘het matras’, omdat hij vrouwen al jaren het bed in kletst en ze vervolgens meteen dumpt.

Ellen leek onze blikken niet te zien. Ze was zo enthousiast over haar nieuwe liefde dat ze maar door ratelde over hoe leuk hij wel niet was. En hoe knap en lief. Dat hij haar overlaadde met lieve berichtjes en cadeautjes. Dat hij echt héél anders is dan de foute mannen die ze eerder had gehad. Hij was sinds zes jaar gescheiden, had twee kinderen, ging goed om met zijn ex en had naast het werk in de bar nog een goede baan in de ICT. En het mooiste: hij was net zo verliefd op haar.
Ik hoorde haar verhaal aan, zag haar glunderen en wist niet hoe ik moest reageren.

Alle liefde

Ik gun Ellen al het geluk van de wereld en was blij voor haar. Ik heb haar nog nooit zo happy gezien. Ellen is op zijn zachtst gezegd de laatste jaren niet gelukkig geweest in de liefde. Ze valt keer op keer op de verkeerde mannen en is nu al een paar jaar (geheel tegen haar zin) vrijgezel. Maar helaas valt Lex dus ook niet bepaald in de categorie ‘degelijk relatiemateriaal’.  Ellen is mijn achternichtje en een van mijn beste vriendinnen. Ze maakt deel uit van dezelfde hechte hockeymeidengroep, ook al hockeyt de helft al niet meer. Sinds een halfjaar woont ze in de stad waar wij zijn opgegroeid en nog altijd wonen. Lex komt uit dezelfde stad, vandaar dat wij hem kennen en zij niet. Twee meiden uit onze vriendinnengroep hebben zelfs kort iets met hem gehad en zijn ook verliefd op hem geweest. Hij bestookte ze korte tijd met sms’jes, was complimenteus, stuurde bloemen en gaf kleine cadeautjes. En net op het moment dat ze dachten dat het weleens iets kon worden, dumpte hij hun.

Lees ook
Maaike heeft een relatie met een 16 jaar oudere man: ‘Hij is niet aantrekkelijk, zijn bankrekening wel’

En zij zijn niet de enigen. We weten dat hij in zijn vrijgezellenperiode, dus na zijn huwelijk, met minstens vijftig vrouwen het bed heeft gedeeld. Daar schepte hij altijd over op. Hij riep er dan bij dat hij zich nooit meer aan een vrouw wilde binden, nadat hij vijf jaar ‘gevangen’ had gezeten in een huwelijk. De vraag waarmee ik sinds onze lunch worstel, is of wij haar moeten vertellen dat haar grote liefde een player is. Of misschien moet ik zeggen: dat hij een player was. Het kán natuurlijk zo zijn dat hij zijn leven heeft gebeterd en dat het deze keer wel echte liefde is. Ellen en Lex hebben nu drie maanden een relatie en hij heeft haar ook al voorgesteld aan zijn kinderen. Dat deed hij niet bij eerdere scharrels.

Aan de andere kant denk ik: de aard van het beestje verandert niet en ik wil haar behoeden voor pijn. Gisteren belde ze me weer blij en had ze het over hun diepe spirituele connectie. ‘We zijn soulmates’ en: ‘We kennen elkaar uit een vorig leven, zegt hij en dat voel ik net zo,’ zei ze. Ik vond het lastig om daar niet cynisch op te reageren. De vraag is: ben ik de aangewezen persoon om haar te vertellen over zijn verleden of moet ze dat zelf ontdekken? Het kan zijn dat ze boos wordt op de boodschapper. Ik zou het vreselijk vinden als onze vriendschap daaronder lijdt. Ik weet gewoon niet wat wijsheid is.’

Beeld: Unsplash