Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dilemma: ‘Kies ik voor wilde seks of een lieve, zorgzame vriend?’

Dilemma: ‘Kies ik voor wilde seks of een lieve, zorgzame vriend?’

Dilemma: ‘Kies ik voor wilde seks of een lieve, zorgzame vriend?’

Irene (33) is sinds een jaar gelukkig met Marco (35). Daarvoor had ze zeven jaar een relatie met Daniël (29). Marco is alles wat haar ex niet is: lief, zorgzaam, attent. Alleen in bed is hij zo saai, dat ze soms terugverlangt naar de wilde nachten met haar ex.

‘Met mijn ex Daniël had ik de klassieke knipperlichtrelatie. We maakten continu ruzie, maar als we het weer bijlegden, ging dat met net zo veel hartstocht. Onze vrijpartijen waren met recht wild en gepassioneerd te noemen.
Daniël is by far de beste minnaar die ik ooit heb gehad. Gedreven en absoluut niet egoïstisch. Het draaide altijd 
om mijn genot. Pas als ik verzadigd was, wilde hij aan bod komen. Heel verslavend, moet ik zeggen. Als we geen bonje hadden, vreeën we elke dag en dat kon gerust drie uur duren. Een heel verschil met de seks die ik heb met mijn huidige vriend.
Sinds een jaar ben ik happy met Marco. Nadat het de 
laatste keer uitging met Daniël heb ik definitief een punt achter onze relatie gezet. Uiteraard stond hij een week later alweer met rozen op de stoep en vroeg hij of ik 
alsjeblieft weer bij hem terug wilde komen. Deze keer viel ik niet meer voor zijn charmes. Daniël is namelijk naast een extreem goede lover ook een moeilijke man. Bezitterig, jaloers, kleinerend en dominant. Leven met hem is zwaar. Hij zag altijd aanleiding boos op mij te worden. Dan weer had ik te lief gelachen naar de ober in het restaurant, dan weer was ik te uitdagend gekleed.

Uiteindelijk zag ik in dat dit niet de man was met wie ik 
een toekomst kon opbouwen. Ik zou kapotgaan aan zijn wispelturige buien. Bovendien wilde ik graag kinderen, maar Daniël leek me geen stabiele vaderfiguur. 
Met Marco kan ik wél een stap verder zetten. Marco is een totaal ander persoon. Attent en begripvol. Hij plaatst me 
op een voetstuk. We hebben nog geen dag mot gehad, laat staan op elkaar gescholden. Marco vroeg me na twee maanden al ten huwelijk. Hij wil met mij oud worden en kindjes krijgen. Ik wil dat allemaal ook met hem. Ik hou van hem en wentel me in zijn liefde. Alleen is er één maar. Ik vind de seks zo ongelooflijk saai. Marco kan geen kunstjes in bed en pakt mijn aanwijzingen niet op. Het licht moet uit. Orale seks vindt hij vies en zijn trukendoos beperkt zich tot drie standjes: ik boven, hij boven en op z’n hondjes. Een orgasme krijgen is bij hem nog nooit gelukt. We zijn amper een jaar samen, maar ons seksleven lijkt op dat van een bejaard stel. We doen het eens in de twee weken. Marco heeft weinig zin en vindt knuffelen net zo fijn. Voor mij is dat een enorme afknapper. Ik ben dol op seks. Het maakt dat ik steeds vaker terugdenk aan mijn ex. Vooral nu Daniël me dagelijks appt. Hij wil me terug. Mijn vriendinnen 
zeggen dat ik voor Marco moet gaan en dat seks niet zaligmakend is. Maar ik twijfel. Teruggaan naar Daniël betekent ongehoord goede seks, maar ook verdriet. Blijf ik bij Marco, dan kies ik voor stabiliteit, maar seksueel kom ik niet meer aan mijn trekken. Kies ik voor passie of voor liefde?’

Praat mee

Welk advies zou jij Irene geven? Reageer hieronder, op Facebook of mail naar info@flairathome.nl.

Bron: Flair 09-2016. Handig: bestel het nummer direct online, dan heb je het de volgende werkdag in huis.

 

Lees ook: