Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dilemma: Toch gaan voor die getrouwde man?

Dilemma: Toch gaan voor die getrouwde man?

Dilemma: Toch gaan voor die getrouwde man?

Jessica (28) heeft de man van haar dromen ontmoet. Maar hij is bezet. Gaat ze toch voor een relatie met een getrouwde man of laat ze deze liefde uit fatsoen aan zich voorbij gaan?

‘Ik weet hoe het is als je man je voor een ander verlaat. Ik stond een paar jaar geleden aan de andere kant. Mijn man werd weggekaapt door een vrouw die het duidelijk op hem gemunt had. Niet dat mijn ex zelf compleet onschuldig was. Hij ging erin mee. Maar ik vond dat zij hem met rust had moeten laten toen ze erachter kwam dat hij al een vriendin had. Ik zwoor in die tijd dat ik zoiets nooit zou doen. Het had met respect te maken, voor de partner, maar ook voor de liefde. Iets wat zo mooi is, mag je niet doelbewust kapotmaken. Ik was zo verdrietig. Wekenlang wilde ik de deur niet uit. Vriendinnen deden boodschappen voor me, anders zou ik niets eten. Mijn ex woonde in dezelfde stad. Ik wilde hem niet in de supermarkt tegenkomen met zijn nieuwe vriendin. Het klopt wat ze zeggen: liefdesverdriet slijt als alle seizoenen voorbij zijn gekomen. Na een jaar had ik het verwerkt. Grotendeels dan. Soms als ik op de radio liefdesliedjes hoor over een gebroken hart, komen de tranen zo weer omhoog. Niet omdat ik mijn ex mis, maar omdat ik nog goed weet hoeveel pijn ik had.
Ik dacht dat ik nooit meer een man zou ontmoeten zo leuk als mijn ex. Maar ik ben er nu een tegengekomen die nog leuker is. Hij heet Olivier. Hij is knap, slim, grappig en volgens mij vindt hij dat ook allemaal van mij. Maar ja, hij heeft een trouwring om zijn vinger. Dus zou ik nu moeten zeggen: helaas, er zwemt meer vis in de zee. Maar ik kan deze man maar niet loslaten. We zien elkaar elke week, tijdens een quizavond die ik organiseer in mijn stamkroeg. Hij is er altijd. Zonder zijn vrouw. Het is zijn wekelijkse mannenavondje, met vrienden. We hebben elkaar nu zo’n tien keer gezien. Wat begon met kriebels in mijn buik zijn inmiddels volwassen vlinders die ongeremd rondfladderen. Niet alleen wanneer ik hem zie, ook wanneer we whatsappjes sturen. Het uitwisselen van nummers ging heel nonchalant. ‘Hier is mijn nummer,’ zei hij uit zichzelf. ‘Voor als je besluit van tevoren wat antwoorden op de vragen met me te willen delen.’ Waarna hij me zijn visitekaartje gaf en zijn mobiele nummer met een zwarte pen omcirkelde. We appen niet veel en als we het doen is het netjes. Over hoe laat we er zijn enzo. Al vaak heb ik ingetikt dat ik hem leuk vind, knap, en dat ik niet kan wachten om hem weer te zien. Dat ik het jammer vind dat hij bezet is omdat ik hem heel graag mee naar huis zou nemen. Ik verzend het nooit. Ik wil niet stoken in een goed huwelijk.

Het hele verhaal van Jessica lees je in Flair 25.

Praat mee!
Meepraten over dit dilemma? Laat hieronder een reactie achter voor Jessica of plaats je eigen dilemma. Mailen kan ook: flair@sanoma.com.