Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Forever alone: wat als het maar niet lukt om een partner te vinden?

Forever alone: wat als het maar niet lukt om een partner te vinden?

Forever alone: wat als het maar niet lukt om een partner te vinden?

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic van het VIVA-forum. Deze week: 34 jaar en single

Forummer CaptainKirk is 34 en nog single. Hij wil dolgraag een vriendin en ooit ook wel kinderen, maar krijgt weinig aandacht óf wordt door vrouwen gefriendzoned.

 • boebezoebe: “Ik vind de term ‘friendzone’ een belediging voor zowel mannen als vrouwen. Alsof een vriendschap niet waardevol genoeg is. En alsof je alleen maar met iemand om zou gaan om een relatie met diegene te krijgen en vriendschap dan de troostprijs is. Een ander is niet verplicht om jou als relatiemateriaal te zien, alleen maar omdat jij dat wilt.”
 • MarianneDavids: “Als je te nadrukkelijk probeert met iemand een relatie aan te knopen, wordt het nooit wat. Sommige dingen kun je beter aan het toeval overlaten. Je hebt alle tijd, je bent nog lang geen negentig.”
 • perzikboom6: “Ga iets doen wat je leuk vindt – bij voorkeur iets wat je ook in groepsverband kunt doen, met zowel mannen als vrouwen. Dan kom je vanzelf iemand tegen die dat ook leuk vindt. Zo niet, dan hou je er op z’n minst nieuwe vrienden aan over. Soms heb je daar meer aan in het leven.”
 • Marover2801: “Stap 1: focus minder op de zoektocht naar een relatie. Mannen die dit doen, komen vaak vrij claimerig/triest over en zijn naar mijn mening totaal niet sexy.
  Stap 2: spreek op datingsites vrouwen aan die in jouw categorie vallen. Dus als je er zelf een beetje nerdy uitziet, reageer dan niet op Doutzen Kroes-types. Kies ook vrouwen uit je eigen leeftijdscategorie.
  Stap 3: doe eens gek, doe eens wat anders. Ga naar de kapper en neem een nieuw kapsel. Koop een nieuwe bril die niet je oude vertrouwde montuurtje heeft, maar net wat hipper is. Of trek eens iets aan dat vlotter staat. Goed voor je zelfvertrouwen.
  Stap 4 (en naar mijn mening de belangrijkste): geniet van je leven. Je leeft maar één keer. Je kunt tot je negentigste denken aan het gemis van een relatie, maar daar word je echt niet gelukkiger van. Doe leuke dingen, ga eens met een goed boek op een terrasje zitten. Geniet en relax.”
 • Gamayun: “Tja, weet je, ik ben ook single en ik vraag me ook weleens af: waarom lukt het niet? Maar aan de andere kant wil ik me er niet te druk om te maken. Het leven is prachtig. Als je iemand ontmoet die het nog een beetje mooier maakt, is dat leuk. Zo niet, dan is het leven nog steeds prachtig.”
 • parbleumondieu: “Heb je enig idee waarom het niet tot daten komt? Feedback van een vriendin kan handig zijn als je het niet weet. Flirt je weleens met vrouwen?”
 • viva-amber: “Ik ben bijna veertig en single. Charlie Chaplin kreeg nog een kind op zijn tachtigste. Je bent een man en hebt geen biologische klok, alle tijd dus.”
 • hondenmens: “Ik denk dat het voor een groot deel een kwestie van pech of geluk is. Het overkomt je of niet. Ik ken meerdere mensen die hun kinderwens moesten opgeven omdat ze die leuke partner niet vonden. Sommigen hebben heel hun leven gezocht en anderen hebben afgewacht. In allebei de gevallen zijn ze nu ongewenst kinderloos.”

Beeld: iStock