Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > De weekendrelatie

De weekendrelatie

De weekendrelatie

Een weekendrelatie omdat de afstand te groot is. Hoe lang houd je dat vol? 

Liefde moet je niet geografisch afbakenen
Ga je anderhalf jaar volhouden. Een jaar. Ik was het wedstrijdpaard waar bookmakers hun geld wel op in durfden zetten. Hoe dat toch moest? Hij in Utrecht, ik in Enschede. Met de trein is het 1 uur en 40 minuten, met de auto lukt het in anderhalf uur. Je kunt inderdaad niet even bij elkaar op de koffie, je krijgt een weekendrelatie. Ach, vonden we, hoe dat allemaal moet, daar gaan we ons niet druk om maken. “Liefde moet je niet geografisch afbakenen”, riep ik. Utrecht is geen Sydney. Hoef je rond kerst echt niet mee aan te komen bij Robert ten Brink. 

Guus Meeuwis en z’n kedeng kedeng, een grote misvatting
Inmiddels zijn we een jaar verder, met de liefde voor elkaar zit het goed. De liefde voor het forensen is aanzienlijk minder geworden. Ik weet zeker dat Guus Meeuwis ‘kedeng kedeng oe oe’, zong voor een hete onenightstand, want wekelijks al die kilometers spoor, dat blijft geen feestnummer. Daarvoor hoef ik zondagavond op een perron alleen maar om me heen te kijken. Ik zie ze altijd: de stellen die elkaar weer een week moeten missen. Elkaar vastklemmend alsof ze een half jaar naar Sydney gaan. Kussend, lichtelijk vermoeid want losgeweekt van een innige verstrengeling op het bankstel, kijkend op het horloge, even later sip zwaaiend door het treinraampje. 

Maar dan, dan wordt het echt lastig: waar moet je neerstrijken?
Op een dag krijg je het gevoel dat je leven zich afspeelt rondom een weekend- en toilettas, die je maar in- en uit blijft pakken. En je weet: ze hadden gelijk. Een jaar, anderhalf jaar en dan hangt zo’n weekendrelatie je de keel uit. Verliefde mensen hebben de gewoonte bij elkaar te willen zijn.  En dan wordt het pas echt lastig. Twee banen in de uithoeken van het land. Samenwonen. Wie gaat er bewegen? Waar strijk je neer? Het oosten? Het westen? We ontmoeten elkaar maar ergens in het midden (project passerpunt en landkaart). En voor je het weet zoek je naar een huis in plaatsen in Nederland vanwege hun strategische snelwegligging. Er zijn mensen die zeggen dat je dat forensen ook geen jaren volhoudt.
We gaan het zelf maar weer uitvinden.
Met liefde.

CC foto: lel4nd.