Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > De Nederlandse vrouw is stout

De Nederlandse vrouw is stout

De Nederlandse vrouw is stout

Stoute berichtjes versturen, sexy lingerie aantrekken, maar ook gewoon jezelf zijn. Stout zijn is niet alleen seksueel ondeugend, maar heeft ook te maken met de manier waarop je in het leven staat. De stoute schoenen aantrekken en iets buiten je comfort zone doen bijvoorbeeld. Wat blijkt nou? De helft van de Nederlandse vrouwen is proud to be stout!

Lifestylebureau Proud to be Stout onderzocht de definitie van het woord ‘stout’. Voor de meerderheid van de vrouwen betekent dit vooral jezelf durven zijn, impulsief zijn en buiten de lijntjes kleuren. Slechts 1 op de 5 vrouwen zien stout zijn nog altijd als iets seksueels. Vrouwen nemen hun leven serieus, maar proberen dit wel te combineren met gekke dingen doen.

Gekke dingen
Hieronder verstaat de vrouw iets doen waar ze een adrenalinekick van krijgt, zoals flirten. Ze schroomt niet dit te gebruiken om iets voor elkaar te krijgen. Verder WhatsAppen vrouwen scènes uit Vijftig Tinten Grijs naar hun partner, rijden ze harder dan toegestaan en vinden ze het leuk om te leven zonder spijt te hebben van dingen.

Seksueel ondeugend
In de liefde is ondeugend zijn een stout smsje sturen of dingen doen die de meeste mensen niet van je verwachten, zoals een open relatie aangaan, vreemdgaan of een minnaar nemen die getrouwd is. Als het om een spannende avond gaat, geeft 1 op de 3 vrouwen aan dat ze de voorkeur geeft aan sexy lingerie.

Stoute vrouwen
Wie zijn dan die vrouwen waar een voorbeeld aan wordt genomen? Bijna de helft noemde Heleen van Rooyen. Ook namen als Bridget Maasland, Lieke van Lexmond en Anna Drijver passeren de revue. Opvallend is dat een kleine 4% zichzelf het perfecte voorbeeld van een stoute vrouw vindt.