Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > De 10x beste tips voor een net iets gezelligere avond met je partner

De 10x beste tips voor een net iets gezelligere avond met je partner

De 10x beste tips voor een net iets gezelligere avond met je partner

Als je al wat langer bij elkaar bent, ligt het gevaar van sleur op de loer. Als je heel eerlijk bent, hang je misschien wel iets te vaak samen op de bank in plaats van dat je wat leuks gaat doen? Terwijl quality time heel belangrijk is om je relatie goed te houden! Wij geven je 10 ideeën voor een leuke, gezellige avond met je lief.

1. Ga bowlen

Het klinkt misschien suf, maar een avondje bowlen kan voor enorm veel lol zorgen. Elkaar uitlachen als de bal weer eens in de goot belandt of juist toejuichen als er een strike wordt gegooid. En de winnaar? Die moet de ander na afloop trakteren op cocktails.

2. Beleef je eerste date opnieuw

Ga terug in de tijd en bedenk wat jullie op je eerste date deden. Kookte de een voor de ander? Maak dan opnieuw hetzelfde gerecht! Gingen jullie uiteten? Reserveer dan bij datzelfde restaurant. Keken jullie een film? Ga dan wederom naar de bios of huur die oude film op dvd. Haal herinneringen op aan die goeie ouwe tijd.

3. Speel liefdesspelletjes

Trek een fles wijn open, zet wat hapjes op tafel, dim de lichten en waag je samen aan spelletjes als Truth or Dare. Of bedenk speeddate-achtige vragen waarbij de ander moet kiezen uit twee opties en vervolgens moet uitleggen waarom. Denk aan: Mila Kunis of Charlize Theron, zoenen of knuffelen, tapas of sushi, bovenop of onderop, rood of blauw, etc. Je kunt het zo gek en spannend maken als je zelf wilt!

4. Koop dat ene cadeau

Cadeautjes zijn altijd goed, groot of klein. Het gaat immers om het gebaar, om de moeite die iemand heeft genomen om iets uit te zoeken. Maar je partner heeft misschien ook wel iets bovenaan zijn of haar wensenlijstje staan dat hij/zij heel erg graag zou willen hebben. Koop het als verrassing! Moet je eens kijken wat voor indruk je daarmee maakt.

5. Ga dansen

Vroeger ging je misschien vaak stappen met vriendinnen, met je partners vrienden of met een heel gemixte groep. Maar het is ook hartstikke leuk om met z’n tweetjes te gaan dansen in een leuke club. Maak jezelf mooi, doe schoenen aan waar je hele avond op kunt blijven staan en zoek een tentje op met lekker dansbare muziek. Een drankje erbij en gaan! Wedden dat je een leuke avond hebt?

6. Leer nieuwe dingen

Hoe leuk is het om je samen te storten op een nieuwe passie. Geef je op voor een cursus Spaans als je van plan bent de zomer in Spanje door te brengen, ga op salsales, doe een schildercursus, wat jij wil! Op de cursusavond ben je sowieso samen en natuurlijk moet er ook huiswerk gemaakt worden.

7. Boek een vakantie

Het is heerlijk om samen ergens naar uit te kunnen kijken. Een vakantie is iets waar mensen vaak erg naartoe leven. Dat kan een roadtrip van drie weken zijn, maar ook een weekendje weg in eigen land. Het hoeft niet perse ver en duur te zijn. De voorpret is al leuk, laat staan het daadwerkelijke tripje!

8. Ga sporten

Sporten is goed voor je en het leukst als je het met iemand samen doet. Vind je het moeilijk om jezelf naar de sportschool te slepen of nu echt te beginnen met hardlopen? Prik een zweetdate met je partner, zo is hij/zij jouw stok achter de deur. Tijdens het sporten kun je gezellig kletsen, elkaar helpen of elkaar uitdagen natuurlijk!

9. Maak een avondwandeling

Dat is niet zo suf als het klinkt. Na het eten nog even de benen strekken is zeker in de lente en zomer heerlijk. Het blijft lang licht, waardoor je je buurt eens goed kunt verkennen. Of zoek eens een gedeelte van jouw stad of dorp op waar je normaalgesproken niet zo vaak komt? Leuk om in een café’tje dat je toevallig tegenkomt een lekkere kop koffie of thee te drinken.

Lees ook
10x tips voor een heet voorspel: dit kunnen je partner en jij vanavond doen

10. Kook uitgebreid

Voor veel mensen is koken iets wat nou eenmaal moet gebeuren. Makkelijk en snel is vaak het motto. Maar koken kan, zeker als het samen doet, ontzettend leuk zijn. Plan af en toe een avond waarop je nieuwe recepten probeert, of in plaats van alleen een simpel hoofdgerecht ook een voorgerecht en/of toetje erbij maakt. Eet het vervolgens rustig, aan de keukentafel op met een glaasje wijn erbij.

Wat doe jij als je even quality time hebt met je partner?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Beeld: Getty Images