Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Er is weer een nieuwe vervelende trend in de dating wereld: icing

Er is weer een nieuwe vervelende trend in de dating wereld: icing

Er is weer een nieuwe vervelende trend in de dating wereld: icing

Je zou denken dat ‘icing’ iets positiefs is, zo klinkt het ook. Maar niets is minder waar. Want het heeft helemaal niets te maken met het versieren van een taart. Het is eigenlijk gewoon een term om vreselijk gedrag van iemand te beschrijven. 

In de kou

Een partner die aan ‘icing’ doet, is eigenlijk iemand die zijn geliefde in even een poosje in de kou laat staan. Ze vertellen hun partner dat de relatie op dit moment niet zal gaan werken, en natuurlijk ligt dit niet aan jou. Maar ze proberen je wel aan het lijntje te houden, zodat het in de toekomst misschien nog wel kan werken tussen jullie.

Zo herken je een icer

Je wordt wel aan het lijntje gehouden, maar een duidelijke uitleg waarom het niet werkt, die krijg je niet. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom vertellen wij je hoe je een icer herkent.

  • Het gedrag van je partner is nogal verwarrend, en je weet eigenlijk nooit zo goed wat je van diegene kunt verwachten.
  • Het kan soms zomaar zijn dat je partner af en toe van de aardbodem verdwijnt voor een bepaalde tijd, zonder een goede reden.
  • De relatie met je partner is eigenlijk nooit echt bevestigd, het is nog niet officieel tussen jullie twee.
  • Je krijgt vaak een appje of belletje op het allerlaatste moment, dat je partner toch niet kan komen opdagen op jullie date.
  • En je voelt je vaak weer helemaal opgelucht als je na een tijdje iets van je partner hoort.

Lees ook
Daten met een introvert: 3 dingen die je moet weten

Wat te doen tegen ‘icing’

Je partner laat je dus al een tijdje in de kou staan. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar wat kun je hiertegen doen? Het is vooral belangrijk om met je partner te blijven communiceren, confronteer hem of haar op zijn gedrag. Merk je vervolgens dat er na een bepaalde tijd nog steeds niets is verandert? Dan wordt het misschien tijd om verder te gaan. En wat je vooral niet moet doen is maanden lang wachten totdat de icer je weer uit de kou haalt. Het is voor niemands zelfbeeld goed om je een tweede keuze te voelen. Voelt het dan ook alsof je geen prioriteit voor hem of haar bent? Kies dan gewoon lekker voor jezelf.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | Beeld: GettyImages