Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Daten met een introvert: 3 dingen die je moet weten

Daten met een introvert: 3 dingen die je moet weten

Daten met een introvert: 3 dingen die je moet weten

Als je zelf van nature extravert bent, kan het zijn dat je je introverte date niet altijd helemaal begrijpt. Want hoezo naar huis, het is toch nog gezellig? Tip 1: vat het niet persoonlijk op. Tip 2: weet dat wanneer een introvert aan zijn of haar sociale tax zit, het echt mooi is geweest. 

Daten met een introvert

Als extravert haal je energie uit prikkels. Een introvert daarentegen kan wel genieten van die prikkels, maar moet daar veel energie in steken. Dat je introverte love interest dus niet zit te wachten op een date die drie dagen duurt zegt niks over jou. Het is dan gewoon de hoogste tijd om weer even op te laden. Alleen en in alle rust.

Daarom kan het geen kwaad om te begrijpen hoe een introvert in elkaar steekt wanneer jullie aan het daten zijn. Zo voorkom je dat miscommunicatie en verkeerde aannames in de weg gaan staan van iets heel moois.

1. Neem het niet persoonlijk

Je nieuwe vlam heeft echt geen hekel aan jouw vrienden. Na een vier uur durend diner zit je introverte liefde echter aan zijn/haar max. Het is daarom geen gek idee om van tevoren alvast te polsen hoe de ander erin staat. Misschien kosten cocktailfeestjes waarin iedereen met elkaar mingled heel vermoeiend, maar is een brunch met een paar vrienden juist heel fijn. Misschien voelt een groep mensen thuis ontvangen nogal overweldigend, maar is ergens een uurtje of twee langsgaan geen probleem. Als je leert hoe je partner tegenover sociale activiteiten staat, begrijp je ook dat het niet aan jou of je vrienden ligt als je partner na een tijdje uitzoomt.

2. Doe je eigen ding

Eerlijk: als jij extravert bent, is de kans groot dat je introverte partner geen zin heeft om mee te gaan naar ál jouw lunches, borrels en feestjes. En dat is oké. Sterker nog: het is heel gezond om dingen afzonderlijk van elkaar te doen en er je eigen vrienden op na te houden. Ga met die collega’s naar de vrijdagmiddagborrel en vertrouw erop dat je lief thuis de tijd van zijn/haar leven heeft met een goed boek.

3. Kom voor jezelf op

Hoewel het altijd belangrijk is om rekening te houden met de gevoelens van je geliefde, is introvert zijn natuurlijk ook weer niet een smoes voor alles. Zeg het eerlijk als je teleurgesteld bent dat iemand niet meegaat of vraag om een compromis. Als het belangrijk voor je is dat je lief meegaat naar een etentje van je werk, wees daar dan openhartig over. Dikke kans dat je er dan samen wel uit komt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pure wow | Beeld: Getty