Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Daten met een gescheiden man

Daten met een gescheiden man

Jij bent helemaal weg van hem en hij van jou, dus jullie durven het aan: op date! Maar hij is net gescheiden en dat kan voor problemen zorgen. Toch zijn er wel degelijk dingen waar je op kunt letten om het allemaal wat gemakkelijker te maken. Het huwelijk, de ex én de kinderen. Ben jij er klaar voor om met een net gescheiden man te daten?

Het huwelijk

Waarschijnlijk is deze net gescheiden man wat huiverig als het op opnieuw trouwen aankomt, zeker als de scheiding niet erg soepel is verlopen en wanneer hij bijvoorbeeld bedrogen is. Vrouwen staan erom bekend dat ze vaak emotionele bagage met zich mee blijven dragen, maar ook mannen zijn hier gevoelig voor. Erg belangrijk is dat je hem niet pusht. Als jullie relatie zich positief ontwikkelt, voel je vanzelf aan wanneer je het er over kunt hebben als je zelf graag met hem zou willen trouwen. Wees niet te stellig dát je wilt trouwen tijdens de eerste zes maanden. De kans is namelijk groot dat je hem dan van je af duwt.

De ex
Het volgende belangrijke is dat je erbij stilstaat dat zijn ex-vrouw een groot deel uitmaakt van zijn geschiedenis. Het kan zijn dat ze nog contact hebben (vanwege de kinderen) of dat zijn familie haar ook nog ziet. Misschien zijn ze zelfs vrienden. De kans is aanwezig dat je met haar te maken krijgt, of er vragen over krijgt, dus wees daarop voorbereid. Je kunt zijn geschiedenis niet wissen. Er boos, verdrietig of onzeker over worden heeft geen zin. Wees zeker over jezelf en jullie relatie, dan kan er niets mis gaan. Hij is nu met jou. Je kunt er natuurlijk wel gewoon met hem over praten.

De kinderen

Het kan zijn dat je nieuwe vriend al kinderen heeft met zijn vorige vrouw. Het enige wat je hoeft te doen, is respect tonen voor hun relatie. Doordat ze samen kinderen hebben, blijven ze altijd met elkaar verbonden. Praat nooit negatief over hun moeder en zijn ex-vrouw. Niet in zijn bijzijn, maar ook niet in het bijzijn van de kids. Het kan voor de kinderen heel erg leuk zijn, zo’n spontane en relaxte stiefmoeder!

Bron: yourtango.com