Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zwanger van een scharrel: ‘Moet ik hem inlichten over de abortus?’

Zwanger van een scharrel: ‘Moet ik hem inlichten over de abortus?’

Zwanger van een scharrel: ‘Moet ik hem inlichten over de abortus?’

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders of zwangeren – van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: je toenmalige date inlichten over abortus of niet? Ook meepraten? Deel je ervaring in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

Alleenstaande moeder Loveonthebrain is erachter gekomen dat ze zwanger is van haar (toenmalige) date. Ze hebben een enorm leuke tijd gehad, maar een serieuze toekomst zit er niet in. Wel zijn ze nog bevriend gebleven. Nu is ze niet in de positie om nog een kindje op de wereld te zetten en wil ze abortus plegen. Hij heeft ook duidelijk aangegeven geen kinderen te willen. Maar toch is haar dilemma: hem inlichten of niet?

sinnombre: “Abortus is niet altijd een optie, maar in jouw geval zou ik het wel weten. Alleenstaande moeder met al kinderen en zwanger van een scharrel… tja, dan kiest niemand met plezier voor die positie.”

tonkje: “Als je nog contact met hem houdt, dan zou ik het hem wel vertellen. Verwacht je dat ook het vriendschappelijke binnenkort afgelopen is, dan niet.”

doornroosje9: “Ik zou hem niet op de hoogte stellen. De relatie is voorbij, er komt geen kind, je hebt zelf al een beslissing gemaakt. Sterkte!”

TinyBel: “Als de keuze heel duidelijk gemaakt is, zou ik hem niet inlichten. Wat ga je immers doen als hij toch voor  ‘houden’ gaat? Of dat je over tien jaar nog verwijten moet aanhoren dat jij de knoop hebt doorgehakt?”

Tiswa: “Lastig zeg! Als je echt zeker weet dat je het niet gaat houden, denk ik niet dat ik hem iets zou vertellen. Hij kan verder toch helemaal niks met die info als jouw besluit vaststaat. Tenzij je verwacht dat je in de toekomst alsnog een relatie, of een sterke vriendschap met hem gaat opbouwen. In dat geval wordt het erg ingewikkeld als je zo’n geheim voor hem verborgen houdt.”

Sugarmiss: “Een abortus is niet egoïstisch, een kind krijgen waar de vader niet op zit te wachten wel. Je gooit dan zijn leven overhoop en het leven van je kinderen ook. Je kunt beter niets vertellen, want hij kan er niets mee.”

Dasa: “Ik ben tegen abortus en vind het apart dat niemand daar iets over zegt. Is het geen optie om voor een echo te gaan en dan te kijken hoe het voelt? Ik zou die vriend wel inschakelen. Waarom niet eigenlijk? Je wilt vrienden met hem blijven, maar dan zul je altijd met dat geheim blijven lopen. Hij kan als man zijnde je toch niet dwingen om het kind te houden. Hij kan je ook steunen bij een eventuele behandeling. Of het moet weer niet zó’n goede vriendschap zijn.”

kastella: “Er wordt door nogal wat vrouwen aangeraden om het niet te vertellen, want dat voegt toch niks toe. Misschien niet qua beslissing, want je lijkt zeker van je zaak. Maar voor de man kan het toch goed zijn om te weten hoe de vork in de steel zit.”

Lees ook:

De schoolkeuze van je kind: ‘Een klas vol allochtone kinderen vind ik lastig’
Huisje, boompje, beestje en ongepland zwanger: ‘Alles in mijn lichaam schreeuwt nee’
Zwangerschapsaankondiging: ‘Zij proberen al tien jaar om zwanger te worden’
Stoppen met roken tijdens zwangerschap: ‘Je steekt toch ook geen sigaret op boven een wieg?’
Zwangerschapshormonen: ‘Ik vertelde onze gesteriliseerde poes huilend dat ik het zo erg vond dat ik haar de kans op moederschap had ontnomen’

Angst voor de bevalling: “Jij met je naaldenfobie gaat er een kind uit willen persen?”


Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar €9,95 of 8 nummers voor €19,95.