Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dáárom heeft hij een ochtenderectie

Dáárom heeft hij een ochtenderectie

Dáárom heeft hij een ochtenderectie

Wordt jouw vriend ook regelmatig wakker met een erectie en vraag je je af hoe dit komt? Helaas is deze enthousiaste begroeting niet altijd aan jouw verleidelijke verschijning te danken. Waaraan dan wel?

Mannen wijten hun ODOL (Ontzettend Dikke Ochtend Lul – een bekende term voor Oh Oh Cherso-fans) nog wel eens aan een volle blaas. Ze denken dat ze een erectie hebben omdat ze nodig moeten plassen. Dat is dus in elk geval onzin! Vanaf een jaar of 60 heeft een man immers amper nog een ochtendtent, terwijl hij zeker nog wel moet plassen ´s ochtends! Er moet dus een andere reden zijn. Hier zijn alvast vier mogelijke verklaringen:

1. Non-actieve delen in de hersenen

Een eerste oorzaak kan liggen in het feit dat een deel van het brein tijdens de REM-slaap (rapid eye movement) uitgeschakeld wordt. Hierdoor ‘denkt’ hij dus echt met zijn mannelijkheid in plaats van met zijn hersenen en kan het gebeuren dat hij zomaar hard wordt.

2. Hormonen

In de ochtend is het testosterongehalte in een mannenlichaam op zijn hoogst. Dit zou ook verklaren waarom 60-jarigen minder frequent met een ochtendpaal te maken krijgen. Rond die leeftijd daalt het testosteronniveau over het algemeen bij mannen.

3. Ochtendgymnastiek

Ook de penis wil zich ‘s ochtends wel eens lekker uitrekken. Om een erectie tot stand te brengen moet de penis bloed vasthouden. De ochtenderectie kan een manier zijn van het mannelijk lichaam zijn om de penis te ‘trainen’ om zo lang mogelijk bloed vast te kunnen houden.

4. Aanrakingen

Door aanrakingen die per toeval of bewust (you, naughty girl) optreden in zijn slaap, kan het brein van een man als reflex de penis hard maken. De penis blijft nou eenmaal een zeer gevoelig lichaamsdeel dat over het algemeen vrij makkelijk seksueel geprikkeld wordt, met alle gevolgen van dien.

Bron: Flair.be
Tekst: Robine van Tilburg

Lees ook:

6 dingen waar mannen op afknappen

6 tips voor mooie wimpers zonder mascara

Over deze 3 dingen kun je beter zwijgen tegen je partner