Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Creepy! Dit is hoe Facebook echt weet of je single bent of niet

Creepy! Dit is hoe Facebook echt weet of je single bent of niet

Creepy! Dit is hoe Facebook echt weet of je single bent of niet

Denk jij dat omdat je je relatiestatus op Facebook niet hebt aangepast Facebook niet weet of je single bent of niet? Think again! Facebook weet namelijk veel meer van je dan je denkt en dat geldt ook voor je relatiestatus!

Nog maar weinig mensen maken hun relatie tegenwoordig ‘Facebook-offcial‘. En wij vermoeden dat dat alles te maken heeft met dat pijnlijke moment waarop je relatie voorbij is en je daar niet alleen de pijn van voelt in real life, maar ook nog eens op Facebook. Je status veranderen van ‘in een relatie’ naar ‘single’ is nou eenmaal geen pretje. Het zorgt ervoor dat je nog een tweede keer door je break-up heen moet, niet te vergeten de stress van wie als eerste zijn status aanpast: jij of hij? Extra bonus: al je Facebook-vrienden (dus ook al die mensen waarmee je ooit op de basisschool zat en die je al jaren niet meer hebt gezien) krijgen op hun tijdlijn een melding krijgen van jouw gefaalde rela. Ouch!

Facebook is watching you

Veel mensen hebben door deze ervaring dus wel afgeleerd om op Facebook te verkondigen of ze ze al dan niet in een relatie zitten. Jammer voor Facebook zou je denken, want zo lopen ze veel kostbare informatie mis die ze zouden kunnen gebruiken voor advertenties. Nee hoor, niets is minder waar! Want Facebook heeft een methode ontwikkeld waarmee ze heel goed kunnen bepalen of iemand een relatie heeft of niet. Dit is hoe het werkt:

Facebook bestudeerde de activiteit op Facebook van verschillende stelletjes van over de hele wereld. En wat bleek? In de 100 dagen voordat een relatie echt begon signaleerde Facebook een toename in tijdlijn berichten tussen de twee toekomstige lovers. Vanaf het moment dat de twee echt in een relatie zijn neemt het aantal Facebook berichten dat wordt uitgewisseld op elkaars tijdlijn weer af omdat ze elkaar nu meer in real life zien.

Het hoogtepunt in het aantal berichten dat de twee op elkaars tijdlijn plaatsen ligt zo’n 12 dagen voordat de relatie begint: zo’n 1,67 berichten per dag. 85 dagen na het begin van de relatie worden er het minste berichten uitgewisseld: nog maar zo’n 1,53 per dag, zie ook de grafiek hieronder.

De inhoud van de berichten is na het begin van de relatie over het algemeen wel positiever, woorden als like, love en happy worden vanaf dag 0 van de relatie aanzienlijk meer gebruikt:

En dat is dus hoe Facebook weet of je wel of niet in een relatie zit.

Lees ook:

Bewezen: je ex stalken op Facebook is slecht voor je gezondheid

3 signalen dat hij je binnenkort gaat dumpen

Je bent niet meer verliefd, wat nu?

Bron: seventeen.com