Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Brief van de Week: ‘Door een akelig ongeluk werd mijn lieve vriendin uit ons leven gerukt’

Brief van de Week: ‘Door een akelig ongeluk werd mijn lieve vriendin uit ons leven gerukt’

Brief van de Week: ‘Door een akelig ongeluk werd mijn lieve vriendin uit ons leven gerukt’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten, dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt er in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen, lichten we de Brief Van De Week vanaf nu iedere zaterdag uit op Flaironline.nl. Dit keer lees je de brief van Mirjam. 

Geknakt

“Ik keek naar buiten en tot mijn grote schrik was de knop van de uienbol van z’n steel geknakt. De knop was nergens te vinden. Die stengel met die enkele knop keek ik al weken uit de grond. Zo gaaf, je zag ’m groeien. In afwachting van het moment dat ie zou gaan bloeien. Maar nu was de plant niet af, hij was nog niet uitgebloeid en hij had niet kunnen floreren. Door dit simpele gegeven – waar ik me overigens enorm over kan opwinden: wie heeft dit op z’n geweten?! – moest ik aan iets veel zwaarders denken.”

Lees ook
Gonnie verloor een goede vriend aan corona: ‘Ik dacht dat jij 100 zou worden met je positieve instelling’

“Mijn lieve vriendin stierf plotseling toen we vierentwintig waren. Jongvolwassen, huis gekocht, na jaren feesten en reizen klaar voor het volgende hoofdstuk. Klaar voor de bloei van haar leven. Ze stond op knappen van energie. Midden in het leven, ready to shine. Ze heeft kunnen groeien, maar niet kunnen bloeien. Door een akelig ongeluk werd ze uit ons leven gerukt. Knakte de steel. Deze week alweer dertien jaar geleden. Ik denk nog vaak aan haar. Aan hoe het zou zijn als ze nog had geleefd. Deze knoploze steel laat me weer heel even zien wat ik toen voelde: een onomkeerbaar feit. Zo definitief. Zo kil. En er is niets meer wat je er aan kunt doen. De uienbol zal volgend jaar weer een poging doen te groeien en te bloeien. Bij mensen werkt dat helaas niet zo.”

Mirjam

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Pexels