Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Gonnie verloor een goede vriend aan corona: ‘Ik dacht dat jij 100 zou worden met je positieve instelling’

Gonnie verloor een goede vriend aan corona: ‘Ik dacht dat jij 100 zou worden met je positieve instelling’

Gonnie verloor een goede vriend aan corona: ‘Ik dacht dat jij 100 zou worden met je positieve instelling’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten, dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt er in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen, lichten we de Brief Van De Week vanaf nu iedere zaterdag uit op Flaironline.nl. Dit keer lees je de brief van Gonnie.

Lieve vriend

“Ik had een vriend, een oude wijze vriend. Dat vriendschap niet aan leeftijd gebonden is, wist ik al. Jij was dertig jaar ouder dan ik, maar in je doen en laten even oud en misschien in je denken zelfs wel jonger. We leerden je kennen omdat we jouw huis kochten. Toen ik zonder nadenken zei dat Guus uiteraard mocht blijven, omdat je een kat die gewend is buiten te lopen niet kunt opsluiten in een appartement op driehoog, sloeg je je armen om me heen en gaf je me drie klapzoenen. ‘Gon, wat maak je ons gelukkig!’ Sindsdien waren we vrienden. Hoe voelt dat nou, om tachtig te zijn? Ik kon het gewoon aan je vragen. ‘Het is dat ik het weet en het in de spiegel zie, maar in m’n kop ben ik nog veertig, hoor.’ Vol bewondering luisterde ik naar je verhalen over vroeger, maar zeker ook over nu. Boordevol plannen zat je nog en altijd was je druk en onderweg.”

“We appten en stuurden foto’s en filmpjes naar elkaar. Twee weken geleden stuurde ik je weer een foto van Guus, maar kreeg geen reactie. Een dag later appte Hennie dat je met corona in het ziekenhuis lag. Ik schrok, maar dacht aan je levenslust en altijd optimistische aard en ging er dus van uit dat je je ook hier wel doorheen zou slaan. Je had voor hetere vuren gestaan. Op dinsdag appte je me: ‘Gon, we gaan elkaar niet meer zien’. ‘Dat ga je niet menen, Aad,’ appte ik terug. ‘Jawel…’ kreeg ik als antwoord. Dat was onze laatste conversatie.”

“Twee dagen later overleed je. Vorige week namen we afscheid van je en zagen we heel je leven langskomen op grote schermen. Ik kon er bijna niet naar kijken en tuurde naar de punt van het gordijn, omdat de tranen ook zonder foto’s al over m’n wangen liepen.”

Lees ook
Brief Van De Week: ‘De ziekte van Parkinson is iets voor oude mannen, dacht ik’

“Nu ben je weg en missen we je. Nooit meer horen we de bel om even die rooie rakker te komen aaien of even een praatje te maken. Ik dacht dat jij honderd zou worden met je positieve instelling, maar corona kreeg je eronder. ‘O ja! Met een elleboog hè,’ zei je hoofdschuddend als je een knuffel wilde geven en ik net op tijd zei dat we wel om corona moesten denken. ‘O ja, corona,’ zei je dan met een zucht. Je eerste prik had je al gehad, maar de tweede heb je nooit kunnen halen. Bedankt dat ik je heb leren kennen, bedankt voor al je verhalen en wijze lessen, je asperges, oliebollen en plakjes zalm voor Guus. Je hebt voor altijd een plekje in ons hart en we zullen goed voor Guus blijven zorgen. Rust zacht, lieve Aad…”

Gonnie

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Pexels