Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Brief Van De Week: ‘Elke verjaardag denk ik met een warm gevoel terug aan haar’

Brief Van De Week: ‘Elke verjaardag denk ik met een warm gevoel terug aan haar’

Brief Van De Week: ‘Elke verjaardag denk ik met een warm gevoel terug aan haar’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten, dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt er in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen, lichten we de Brief Van De Week vanaf nu iedere zaterdag uit op Flaironline.nl. Dit keer lees je de brief van Jacqueline.

Ik zal haar nooit vergeten

“Het is een mooie winterse dag. Ik ben jarig en sta op de parkeerplaats van het station. Mijn zoon en ik wachten op mijn ouders. Mijn zoon heeft een operatie ondergaan en moet voor controle naar het ziekenhuis in Rotterdam. Oma vergezelt ons. Ik word uitbundig gefeliciteerd en zie de trein aankomen. Ik hoor mijn vader nog vragen of mijn moeder haar portemonnee niet moet meenemen. Ik roep: ‘Nee hoor, niet nodig, ze is met ons op pad.’ De trein vertrekt. We zijn net onderweg als ik besef dat ik mijn tas in de auto heb laten liggen. De vooraf gekochte treinkaartjes, mijn portemonnee, alles zit daarin. Ik heb dus niks bij me. Paniek. Ik zoek de conducteur op, die ziet dat ik van streek ben. Ik leg het verhaal uit. We mogen mee naar Rotterdam en hij belooft zijn collega van de trein op de terugweg op de hoogte te brengen zodat we ook mee terug mogen.”

“In Helmond stapt een dame in. Ze komt bij ons zitten en hoort ons praten. Opeens vraagt ze of ze kan helpen. Ik bedank haar vriendelijk, maar zeg dat het echt niet nodig is. Ze pakt haar portemonnee en vraagt hoeveel geld ik nodig heb om de dag door te komen. Ik krijg spontaan honderd euro van haar. Geld voor nieuwe treinkaartjes en de taxi naar het ziekenhuis. Totaal verbouwereerd vraag ik nog snel naar haar naam, woonplaats en rekeningnummer, zodat ik het geld kan terugbetalen.”

Lees ook
Brief Van De Week: ‘We knokten samen tegen kanker, maar wisten dat we het niet samen zouden overwinnen’

“Vervolgens stapt ze uit en wenst ons een fijne dag toe. Aangekomen op station Rotterdam wenkt de conducteur ons. Zijn collega zal ons op de terugweg meenemen, we hoeven geen nieuwe kaartjes te kopen. Wat een service van de NS. De dag verloopt verder prima. Met een grote lach op ons gezicht komen we een paar uur later thuis, waar de familie al aanwezig is voor mijn verjaardagsfeest. Voordat het feest losbarst, maak ik de vriendelijke mevrouw het geld over en bel ik een bakker in haar woonplaats. Ik bestel een lekkere taart en laat die bij haar bezorgen. Ik vertel mijn familie het hele verhaal. Inmiddels zijn we ruim tien jaar verder. En elke verjaardag denk ik met een warm gevoel terug aan haar. Ik zal deze lieve, bijzondere dame nooit vergeten!”

Jacqueline

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Getty Image