Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Brief Van De Week: ‘We knokten samen tegen kanker, maar wisten dat we het niet samen zouden overwinnen’

Brief Van De Week: ‘We knokten samen tegen kanker, maar wisten dat we het niet samen zouden overwinnen’

Brief Van De Week: ‘We knokten samen tegen kanker, maar wisten dat we het niet samen zouden overwinnen’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten, dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt er in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen, lichten we de Brief Van De Week vanaf nu iedere zaterdag uit op Flaironline.nl. Dit keer lees je de brief van Ber10a. 

Mijn wereld op zijn kop

“In 2016, na een geweldige vakantie met het hele gezin op Ibiza, kwamen we terecht in het ‘ziekenhuisgebeuren’. Mijn man had last van zijn buik en de klachten bleven maar aanhouden. Na een darmonderzoek en wat andere onderzoeken werd snel duidelijk dat hij uitgezaaide darmkanker had. ‘Het is vijf voor twaalf’, zei de arts. ‘U moet direct worden behandeld, anders bent u er volgende maand misschien niet meer.’ Vol ongeloof keken mijn man en ik elkaar en daarna de arts aan en vroegen hem of hij wel het juiste dossier voor zich had. Mijn man en ik waren echt een tweelingstel, deden altijd alles samen, we hadden een eigen zaak, sliepen slapen en gingen samen uit… Plotseling werd alles anders.”

Lees ook
Brief Van De Week: ‘Ik kan me er druk om maken dat er door veel mensen niet verder wordt gedacht’

“De volgende dag werden we op de deprimerendste afdeling van het ziekenhuis verwacht, waar mijn man aan het infuus werd gelegd. Langzaam druppelde het medicijn zijn lichaam binnen. Huilen, ik kon alleen maar huilen. Je begint aan iets en je weet dat het nooit meer goed komt. Ons leven veranderde van onbezorgd naar zorgelijk. We hebben samen geknokt tegen de kanker, maar wisten dat we dit niet samen zouden overwinnen. Mijn man is in maart 2018 overleden en vanaf die dag is mijn leven nooit meer geweest zoals we het voor ogen hadden. Het bedrijf run ik nu samen met mijn kinderen. Ik ben er trots op hoe zij dat hebben opgepakt. Inmiddels heb ik het verdriet een plekje in mijn hart gegeven en bedenk ik wat een bijzonder mooie tijd we samen hebben gehad. Veertig jaar liefde in voor- en tegenspoed, dat kan lang niet iedereen zeggen. Nu verwachten mijn beide zonen een eerste kindje. Dus zo gaat toch ook voor ons de zon weer schijnen.”

Ber10a

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Getty Images