Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Brief Van De Week: ‘Al een jaar liep ik te twijfelen, streepte alle voors en tegens tegen elkaar af’

Brief Van De Week: ‘Al een jaar liep ik te twijfelen, streepte alle voors en tegens tegen elkaar af’

Brief Van De Week: ‘Al een jaar liep ik te twijfelen, streepte alle voors en tegens tegen elkaar af’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten, dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt er in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen, lichten we de Brief Van De Week vanaf nu iedere zaterdag uit op Flaironline.nl. Dit keer lees je de brief van Eloa. 

Goed gevoel

“Ik heb een nieuwe baan! En dat in coronatijd! Ik had nooit verwacht dat ik het zou aandurven: stoppen met m’n werk nog voor ik een nieuwe job had. Maar ik voelde gewoon: dit gaat goed komen. Al een jaar liep ik te twijfelen, streepte alle voors en tegens tegen elkaar af. Durfde ik een nieuwe weg in te slaan? Ik kwam er niet uit.”

“Tót ik ergens las: met rationaliseren kom je er nooit uit, want er is altijd wel iets goeds en iets minder goeds over te vinden. Luister naar je gevoel. Maar dat vind ik eng. Ik wals eerlijk gezegd altijd over mijn gevoel heen. Ik voel me veel veiliger bij goed doordachte verstandige beslissingen, ook al druisen die tegen mijn gevoel in. Dus ging ik voelen. En als ik bedacht dat ik mijn baan opzegde, werd ik bijna overspoeld door blijdschap, er kwam haast al een energie vrij nog vóór ik het had gedaan.”

Lees ook
Brief Van De Week: ‘Er wordt niet gemopperd dat ik ongezellig ben of dat ik er bij moet blijven’

“Dus voor mij stond het vast. Ik plande een Zoom-sessie met mijn chefs en nam ontslag. ‘Wat ga je nu doen?’, vroeg een van de twee. ‘Geen idee!’, zei ik, waarna de ander bijna van z’n stoel viel. Niks voor mij! Nu ga ik volgende maand voor een stichting werken. Het zal heel anders worden dan mijn baan in het keiharde bankwezen, maar ik heb er zin in. Het voelt goed!”

Eloa 

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Pexels