Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Brief van de Week: ‘Zó fijn kan een onverwachte, bijzondere ontmoeting zijn’

Brief van de Week: ‘Zó fijn kan een onverwachte, bijzondere ontmoeting zijn’

Brief van de Week: ‘Zó fijn kan een onverwachte, bijzondere ontmoeting zijn’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten, dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen, lichten we de Brief Van De Week iedere zaterdag uit op Flaironline.nl. Dit keer lees je de brief van Marij.

Bijzondere ontmoeting

“Ik vond een prachtige spiegel op Marktplaats. Toen ik ’m ging ophalen en bij het oude boerderijtje aankwam, zag ik een dito dametje het pad op schuifelen. Gebogen rug, wit permanent, schort voor en met ondeugende ogen. ‘Ga zitten,’ wuifde ze naar een rotan stoel in de tuin. ‘Koffie of liever thee?’ ‘Niet nodig hoor, ik kom voor de spiegel.’ Ze vond dat ik niet ongezellig moest doen en zette een koekblik met grote rode en oranje bloemen erop voor me op het tafeltje. Gevolgd door een pot thee. Het werd een middag uit duizenden.”

“Ze vertelde over haar huis, dat haar schoonzoon zo goed had geholpen het op te knappen. Jááárenlang. En over haar grote liefde, de man die ze een paar jaar geleden had moeten begraven. Over de oorlog. De onderduikers die ze op zolder en achter in de schuur had gehad. Over haar moestuin, haar liefde voor koken en haar kleinkinderen. Ze ratelde door. Maar niet vervelend, het was fijn. Ik heb misschien maar een paar keer gehumd, zij voerde vrolijk het gesprek terwijl ik over de weilanden uitkeek en me verbaasde over hoe goed haar moestuin erbij stond.”

Lees ook:
Brief van de Week: ‘Hij bleek in niets wie ik dacht dat hij was’

“Hoe oud zou ze zijn, vroeg ik me af. Toch zeker in de negentig. Tweeënhalf uur later stapte ik in mijn auto. Met niet alleen de spiegel naast me, maar ook een papieren zak vol aardbeien. Ze bleef me net zo lang uitzwaaien tot ik de hoek van de dijk om was. Wat een prachtig mens. En steeds als ik in die spiegel kijk, denk ik aan haar. En aan hoe fijn een onverwachte, bijzondere ontmoeting kan zijn.”

Marij

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Getty Images