Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Brief Van De Week: ‘Lieve Flair-lezeressen, leef je leven en wees dankbaar voor wat je hebt’

Brief Van De Week: ‘Lieve Flair-lezeressen, leef je leven en wees dankbaar voor wat je hebt’

Brief Van De Week: ‘Lieve Flair-lezeressen, leef je leven en wees dankbaar voor wat je hebt’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten, dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt er in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen, lichten we de Brief Van De Week vanaf nu iedere zaterdag uit op Flaironline.nl. Dit keer lees je de brief van Malou.

Leve het leven

“Ik heb een leuk leven. Gewoon. Een lekker leven. Met vier lieve kinderen, een lieve man, een kat en behulpzame ouders. Ik heb parttime werk, een fijn huis en we doen – voor zover dat nu kan – leuke dingen met elkaar. Geen wilde avonturen of grootse dromen. Ik teken voor zo’n leven. Zou dat zo weer doen. Helemaal nu er een knobbeltje in mijn borst is gevonden. Ineens bestaat mijn leven uit scans, biopten, testen, uitslagen en komende week een operatie. Van het ene op het andere moment voelt mijn leven niet meer van mij.”

“Alles is onzeker en mijn familie wordt daar in meegetrokken. Ik kijk al naar mutsjes voor tijdens en na de chemo en lig in bed veel te piekeren: hebben mijn man en ik alles wel goed vastgelegd voor het geval ik doodga? Er gaan toch vaak mensen dood aan kanker, waarom zou ik gespaard worden? De ene dag denk ik: hier sla ik me doorheen, de andere houd ik wanhopig mijn kinderen gevangen in mijn knuffel, als de dood dat ze over een tijdje zonder mij verder moeten.”

Lees ook
Brief Van De Week: ‘Al een jaar liep ik te twijfelen, streepte alle voors en tegens tegen elkaar af’

“Ik wil mijn gewone, lekkere leven terug. Waarin een zorgeloze wandeling naar de kinderboerderij en een cappuccino met de zaterdagkrant aan de keukentafel fijn zijn. Zonder dat ik steeds word afgeleid door doemgedachten. Lieve Flair-lezeressen, leef je leven en wees dankbaar voor wat je hebt. In een fractie van een seconde kan het anders zijn. En zul je altijd denken aan hoe het was ‘voor je het wist’.”

Malou

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Pexels