Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Brief van de week: ‘Hoe fijn is het dat ze nu ouders hebben?’

Brief van de week: ‘Hoe fijn is het dat ze nu ouders hebben?’

Brief van de week: ‘Hoe fijn is het dat ze nu ouders hebben?’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

Geluk & verdriet

Ik las in Flair 27 de verhalen over illegale adoptie en kreeg tranen in mijn ogen: wat ontzettend moeilijk voor deze geadopteerden. Het gaf me ook een heel dubbel gevoel.Zelf konden wij geen kinderen krijgen en sinds twee jaar zijn we ouders van twee prachtige adoptiekinderen. We hebben van dichtbij gezien uit welke armoede ze komen, horen de verhalen die ze vertellen, wat ze hebben meegemaakt… Hoe fijn is het dat ze nu ouders hebben die hen genegenheid, liefde en vooral veiligheid kunnen geven. Geloof me, het is soms écht heel zwaar, de kinderen hebben veel meegemaakt en je wilt ze alles geven om deze rugzak draaglijk te maken.Bij het lezen van de adoptieverhalen in Flair krijg ik tranen in mijn ogen van geluk, wij hebben een prachtig gezin. Maar er verschijnen ook tranen van verdriet. Hoeveel kinderen wachten op datgene wat wij onze kinderen geven maar zitten in een weeshuis of pleeggezin? Ik denk ook aan de stellen die graag willen adopteren.

Lees ook
Brief van de week: ‘Ze gaf me het gevoel dat ik altijd bij haar kon aankloppen’

De adopties liggen momenteel stil, daarmee worden ook veel kinderen aan hun lot overgelaten. Ik kan heel veel tranen hebben om iets wat is gebaseerd op jaren geleden. Om iets wat zo veel kinderen nu de kans op een betere en liefdevolle toekomst ontneemt, en voor veel mensen de vervulling van hun kinderwens.

~ R.L.

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: GettyImages