Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Brief Van De Week: ‘Ik kan me er druk om maken dat er door veel mensen niet verder wordt gedacht’

Brief Van De Week: ‘Ik kan me er druk om maken dat er door veel mensen niet verder wordt gedacht’

Brief Van De Week: ‘Ik kan me er druk om maken dat er door veel mensen niet verder wordt gedacht’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten, dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt er in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen, lichten we de Brief Van De Week vanaf nu iedere zaterdag uit op Flaironline.nl. Dit keer lees je de brief van Indy. 

Vrijheid

“Toen ik net langs het gebouw fietste waar ik mijn stem heb uitgebracht, moest ik weer even terugdenken aan 17 maart. Zo’n verkiezingsdag is eigenlijk als elke andere dag, en een rood rondje inkleuren en een biljet in een kliko laten vallen, is een fluitje van een cent. Maar o, wat moeten we die Tweede Kamerverkiezingen koesteren.”

Lees ook
Brief Van De Week: ‘Waarom is er over deze ziekte nog zo weinig bekend?’

“Ik werd die dag geraakt door een post op mijn tijdlijn op Facebook: een vrolijke foto van een kennis met daaronder ‘Wij vieren de democratie’. Meteen gingen mijn gedachten naar Hongkong. En naar Myanmar. Naar de vrouwen in Saudi-Arabië, die pas sinds 2015 stemrecht hebben. Naar Noord-Korea, Rusland en Aleksej Navalny. Naar zo veel oneerlijkheid. Onderdrukking. Uitbuiting. Ik kan me druk maken over mensen die stemmen op iemand vanwege een paar holle kreten. Of vanwege empathie voor een persoon. Dat er door veel mensen niet verder wordt gedacht. Maar we hebben wél de vrijheid van een democratie. En die moet inderdaad worden gevierd. Desnoods met een dansje op tafel.”

Indy 

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Getty Images