Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Brief Van De Week: ‘Haar teleurstelling over het moederschap is het gevolg van de hoge verwachtingen’

Brief Van De Week: ‘Haar teleurstelling over het moederschap is het gevolg van de hoge verwachtingen’

Brief Van De Week: ‘Haar teleurstelling over het moederschap is het gevolg van de hoge verwachtingen’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten, dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen, lichten we de Brief Van De Week iedere zaterdag uit op Flaironline.nl. Dit keer lees je de brief van Agnes. 

Moederschap en teleurstelling

“Een goede vriendin van mij vertelde me onlangs iets wat ze niemand anders durfde te zeggen: ze is teleurgesteld in het moederschap. Ze dacht dat ze het mij wel kon vertellen, omdat ik geen kinderen heb. Ik vond het heel verdrietig om te horen. Ze heeft twee dochters (van zes en acht), en ik dacht altijd dat ze gelukkig was met haar leven. Ik heb haar aangeraden met een psycholoog te gaan praten, maar houd toch een naar gevoel over aan ons gesprek. Vooral aan het idee dat ze het niemand anders durfde te vertellen, zo bang was ze voor veroordelingen van, vooral, andere moeders.”

Lees ook
Brief van de Week: ‘Hoe leg je uit aan je kind dat de ouders van zijn vriendinnetje hem niet goed genoeg vinden?’

“Dit geeft wel aan hoe eenzaam ze is met haar gevoel en dat vind ik heel erg. Het zegt ook veel over de druk die op moeders wordt gelegd: het moederschap moet fantastisch zijn, mag nooit tegenvallen, teleurstellingen houd je maar voor je. Soms heb ik als niet-moeder het idee dat al die moeders elkaar hartstikke gek maken. Nu heeft mijn lieve vriendin een ‘probleem’ en moet ze naar een psycholoog. Haar teleurstelling over het moederschap is, denkt zij ook, deels het gevolg van de hoge verwachtingen die ze ervan had. Die zijn, lijkt mij, ook het gevolg van het totaal niet realistische beeld dat in onze maatschappij van het moederschap wordt gecreëerd. Het is zo verdrietig. Zou zij de enige zijn die hiermee zo lang eenzaam heeft rondgelopen? Ik geloof er niets van.”

Agnes

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Getty Images