Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Vrij ingewikkeld: bondage voor dummies

Vrij ingewikkeld: bondage voor dummies

Vrij ingewikkeld: bondage voor dummies

Je bekwamen in de hogere Fifty shades 
of Grey-kunde is nog niet zo eenvoudig. 
We beginnen bij stap één: bondage voor dummies.

Geen touw aan vast te knopen

In Japan wordt bondage pas echt naar een hoger niveau getild. De Japanse vorm van bondage, die Shibari wordt genoemd, wordt gezien als vorm van kunst. Er is wat geduld voor nodig, maar dan heb je ook wat. Japanse touwartiesten maken namelijk prachtig en sierlijk knoopwerk. Voordat je zelf aan Shibari gaat doen, is het slim om een cursus te doen of contact op te nemen met een professional. En lees alvast de boeken Essence of Shibari en Complete Shibari ter voorbereiding.

Aan de ketting

Bij bondage draait het om het vergroten van seksueel genot door vastgebonden te zijn. Dat kan met van alles: touw, riemen, sjaals, leer of kettingen. Je kunt aan voorwerpen vastgebonden worden, maar lichaamsdelen kunnen ook bij elkaar of juist uit elkaar worden gehouden voor easy access. Je bedgenoot een blinddoek omdoen, is ook al een vorm van bondage. Als het maar spannend is.

Rustig aan

Je hoeft echt niet meteen de hele sekswinkel leeg te shoppen voor je eerste bondagesessie. Is je budget niet zo groot? Begin dan met kleding, sjaals, stropdassen en panty’s. Bevalt het? Dan kun je altijd nog overstappen op katoentouw en henneptouw. 
Tip: ter vervanging van bondagetape kun je vershoudfolie gebruiken.

Why tell me why

Belangrijke vraag: waarom zou je jezelf voor de lol laten vastbinden? Dat is voor iedereen anders. 
De een vindt het ontspannen om vastgebonden te zijn, de ander doet het voor de adrenalinekick. Je kunt bondage ook gebruiken voor extra stimulatie. Bind bijvoorbeeld een touw precies over je tepels. Thank us later!

Lessen tussen de lakens komt uit VIVA 10-2019. Deze editie t/m 12 maart in de winkel of kun je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«

Tekst: Samantha Lakker | Foto: iStock