Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Fietsen kan leiden tot erectieproblemen & nog 8 bizarre feitjes over seks

Fietsen kan leiden tot erectieproblemen & nog 8 bizarre feitjes over seks

Fietsen kan leiden tot erectieproblemen & nog 8 bizarre feitjes over seks

Seks is een onderwerp waar we niet snel over uitgepraat raken. Want er valt gewoon zoveel over te vertellen. En er zijn ook nog steeds zoveel dingen die we er niet over weten. Daarom hebben we nog een aantal bizarre seksfeitjes voor je op een rijtje gezet. 

1. Veel gewonden

Seks is natuurlijk hartstikke lekker, maar kan ook heel gevaarlijk zijn. Dat is gebleken uit een Amerikaans onderzoek. Per jaar belanden er namelijk zo’n 11 duizend Amerikanen op de eerste hulp door verschillende ongelukjes tijdens de seks.

2. Slaapgebrek

Uit een ander Amerikaans onderzoek van de Amerikaanse academie voor medicijnen is gebleken dat onze slaap ook heel veel invloed heeft op ons seksleven. En dat is natuurlijk niet zo verassend. Als we moe zijn, hebben we minder zin in seks. Maar wist jij ook dat mannen met een slaapgebrek sneller denken dat vrouwen graag seks met ze willen, dan mannen die wel veel slaap hebben gehad?

3. Pompoengeur

Nog zo een bizar feitje. Wist jij namelijk dat mannen opgewonden raken van de geur van pompoen? Dit is gebleken uit een onderzoek van het Smell and Taste Treatment and Research Center in Chicago. Het is namelijk zo dat als mannen de geur van pompoen ruiken er meer bloed naar de penis stroomt en ze opgewonden raken.

4. Meeste seks

Uit onderzoek van condoomfabrikant Durex is gebleken dat de Griekse bevolking de meeste seks heeft. De Grieken worden op de hielen gevolgd door de Brazilianen. De Russen en Polen delen een gedeelde derde plek.

5. Fietsen

In Nederland staan we natuurlijk bekend om het fietsen. Er zijn zelfs meer fietsen dan inwoners (!). Fietsen is een gemakkelijke manier om aan je conditie te werken. Maar uit het onderzoek van Harvard blijkt dat fietsen ook kan leiden tot erectieproblemen. Dus heren, maar iets vaker de auto pakken dan.

6. Blazen

Misschien is het niet iets wat je vaak doet. Maar blazen in een vagina is levensgevaarlijk. Er kan in de vagina namelijk een luchtbel ontstaan die ook kan worden opgenomen in de bloedstroom. Het gevolg hiervan kan zijn dat je een infarct kunt krijgen. Je loopt hiermee een groter risico als je zwanger of ongesteld bent.

7. Langste penis ter wereld

De langste penis ter wereld is maar liefst 48,2 centimeter lang. Dit record staat op naam van de Mexicaan Roberto Esquivel Cabrera. Cabrera is er absoluut niet blij mee. Hij vindt dat het zijn leven heeft verwoest, en dat kunnen wij wel begrijpen…

Lees ook
Déze 9 interessante feitjes over piemels wil je echt weten

8. Soft bondage

Uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg is gebleken dat mensen die aan soft bondage doen beter scoren met hun persoonlijkheid. Deze mensen kunnen ook makkelijker beslissingen nemen. Misschien toch maar een keer proberen dan?

Mensen die aan sm doen scoren beter met hun persoonlijkheid en kunnen makkelijker beslissingen nemen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg.

9. Zuigzoenen

Net als blazen in een vagina zijn ook zuigzoenen absoluut niet onschuldig. Als je net iets te hard op de verkeerde plek zuigt, kun je namelijk zelf een zenuw kneuzen. En in het ergste geval kan dit zelfs leiden tot uitvalverschijnselen. Toch maar een beetje voorzichtig doen volgende keer.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: GettyImages