Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Bewezen: zo behoud je de seksuele spanning in een een lange relatie

Bewezen: zo behoud je de seksuele spanning in een een lange relatie

Bewezen: zo behoud je de seksuele spanning in een een lange relatie

Een lange relatie, die ook nog eens seksueel spannend is, kan dat? Onderzoekers van de University of Rochester denken van wel en menen zelfs het geheime ingrediënt voor een lange en passionele relatie gevonden te hebben. 

giphykiss

Beeld: Giphy.com

Intimacy-desire paradox

Weet je nog, dat moment waarop jullie elkaar net kenden en jullie niet van elkaar af konden blijven? Inmiddels zijn jullie een paar jaar verder, kennen jullie elkaar door en door en is de stomende, hete passie van toen ver te zoeken. Bestaat er een manier waarop je een langdurige, vertrouwelijke en intieme band met iemand kunt opbouwen en toch die seksuele spanning kunt behouden die vaak met het nieuwe en nog onbekende geassocieerd wordt? Dit spanningsveld tussen verlangen en intimiteit wordt ook wel de intimacy-desire paradox genoemd.

Twee onderzoekers van de University of Rochester wilden onderzoeken of dit wel echt een paradox is of dat intimiteit en verlangen juist heel goed samen gaan. De resultaten van hun onderzoek werden gepubliceerd in het Journal of Personality and Social Psychology.

Attent zijn

De onderzoekers voerden een aantal experimenten uit. Zo lieten ze 100 stelletjes zes weken lang een dagboek bijhouden, waarin ze aantekeningen maakten over hun eigen seksuele verlangen; hoe attent (responsive) ze hun partner vonden; hoe waardevol ze hun partner vonden en hoe ze zich voelden.

En nu komt het: partners die attent zijn geven hun significant other het gevoel bijzonder en belangrijk te zijn en dit zorgt er weer voor dat de attente partner als een waardevolle vangst gezien wordt, wat er weer voor zorgt dat hij seksueel verlangen opwekt. En boem, daar heb je het! De manier om een lange relatie spannend te houden: attent zijn voor elkaar.

Passie in de slaapkamer!

Enne, attent zijn betekent dus niet op de automatische piloot een bloemetje kopen. Je moet écht naar elkaar luisteren en op elkaars gevoelens en wensen inspelen. Op deze manier ontstaat er een mate van intimiteit die de relatie voor beide partners heel waardevol maakt en er voor zorgt dat het in de slaapkamer spannend blijft, ook als je elkaar al jaren kent.

giphybloemen

Beeld: Giphy.com

Bron: metronieuws.nl / eurekalert.com

Lees ook:

10 dingen die succesvolle mensen anders doen

Zo maak je hem de hele dag gek van verlangen!

10 redenen waarom sarcasme je relatie beter maakt