Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Bewezen: Weg met het stereotype! Vrouwen hebben veel vaker zin in seks dan hun partner denkt

Bewezen: Weg met het stereotype! Vrouwen hebben veel vaker zin in seks dan hun partner denkt

Bewezen: Weg met het stereotype! Vrouwen hebben veel vaker zin in seks dan hun partner denkt

Dat mannen vaak, of bijna altijd, zin hebben in seks wordt algemeen aangenomen. Ze zouden immers zogezegd een paar keer per seconde aan seks denken. Maar hoe staat het er eigenlijk voor met het libido van de gemiddelde vrouw? Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen veel vaker zin hebben in seks dan mannen denken.

Ze snappen de hints gewoon écht niet

Natuurlijk is het wat overdreven dat mannen een paar keer per seconde aan seks denken, maar het staat wel vast dat ze per dag iets vaker dan vrouwen aan seks denken. Nieuw onderzoek toont echter aan dat mannen in een relatie helemaal niet goed zijn in het lezen van de signalen van hun partner (surprise, surprise) en dat hun vriendin/vrouw veel vaker zin heeft in seks dan ze denken. Wat een gemiste kansen!

giphy (1)hints

Copyright: Giphy.com

Canadees onderzoek onder 229 stelletjes

Onderzoekers van de University of Toronto en de University of Western Ontario publiceerden onlangs in het Journal of Personality and Social Psychology een artikel met daarin de resultaten van een onderzoek onder 229 stelletjes (voor het merendeel heteroseksueel). De stelletjes waren allemaal gemiddeld zo´n 6 jaar bij elkaar en hun leeftijd varieerde tussen de 18 en 68 jaar.

Een deel van de deelnemers kwam naar de universiteit om vragen over hun seksleven te beantwoorden en een ander deel hield drie weken een dagboek bij. Zowel bij de vragen als in het dagboek kwamen deze onderwerpen aan de orde: hun zin in seks; hoe ze de behoefte aan seks van hun partner ervoeren en hoe tevreden ze waren over hun relatie.

giphy.gifdiary

Copyright: Giphy.com

Bang voor afwijzing

En wat blijkt? Mannen onderschatten over het algemeen de behoefte van hun partner in seks flink. Vrouwen kunnen de behoefte van hun partner daarentegen wel goed inschatten. Groot voordeel van deze mannelijke onderschatting is wel dat ze daardoor meer hun best doen om hun vrouw te verleiden, waar we dan natuurlijk wel weer best blij mee zijn.

Een mogelijke verklaring voor het feit dat mannen het libido van hun vrouw zo verkeerd inschatten zou kunnen zijn dat ze bang zijn om afgewezen te worden. Hoe dan ook, het stereotype dat vrouwen nooit zin hebben in seks kan dus bij dezen vergeten worden.

giphy (1)rejection

Copyright: Giphy.com

Bron: slate.com

Lees ook:

Wat jouw lichaam (en dat van hem) verklapt over je seksleven

Is jouw vriend linkshandig? Dan heb je geluk!

Dit type onderbroek vinden mannen het meest sexy