Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > BEWEZEN: Vrouwen zijn écht sneller volwassen dan mannen!

BEWEZEN: Vrouwen zijn écht sneller volwassen dan mannen!

BEWEZEN: Vrouwen zijn écht sneller volwassen dan mannen!

Wij wisten dit natuurlijk al langer en waarschijnlijk heb jij ook al ondervonden dat jij je meer gedraagt als een volwassen persoon dan je partner. Maar het is natuurlijk altijd leuk als het wetenschappelijk bewezen is. Laat dit artikel dus maar subtiel openstaan op je computer.

De wetenschap heeft bevestigd dat mannen later klaar zijn om volwassen te worden dan vrouwen. De conclusie van het onderzoek is dat vrouwen écht volwassen zijn vanaf 32 jaar, terwijl dit bij mannen pas vanaf 43 jaar is. Dat is dus elf jaar verschil! Misschien kiezen daarom veel vrouwen steeds opnieuw voor een oudere man…

Maar jij bent niet de enige die dit weet, ook je partner heeft geen probleem om toe te geven dat hij minder volwassen is dan jij. Tijdens het onderzoek omschreven mannen zichzelf twee keer zo vaak als kinderachtig als vrouwen. En omgekeerd noemden vrouwen zichzelf tweemaal zo vaak de meest volwassen persoon in de relatie. Ook gaf bijna de helft van de vrouwelijke deelnemers toe zichzelf ooit meer moeder dan partner te hebben gevoeld in een relatie. Oeps!

De onderzoekers maakten ook een lijst met de vijf meest genoemde eigenschappen die mannen zo kinderachtig maken. Zo vinden ze boeren en scheten nog altijd hilarisch, eten ze fastfood op de meest belachelijke uren van de dag, spelen ze videogames, racen ze op de snelweg tegen andere auto’s en lachen ze om dubbelzinnige woorden. Herkenbaar, dames?

Lees ook: